Brie Larson és Woody Harrelson filmje (Az Üvegpalota) után újabb Oscar-esélyes produkcióhoz érkezett meg az első kedvcsináló.

Befutott a Gary Oldman nevével fémjelzett A legsötétebb óra magyar szinkronos előzetese, melyben a színész (aki mind a mai napig nem kapott Oscart) formálja meg az ikonikus brit politikust.

Ami a történetet illeti, néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért.
A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülmények között nézett szembe legsötétebb órájával, lelkesítette fel a nemzetet, és próbálta megváltoztatni a történelem menetét.

Oldman mellett a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint  Ben MendelsohnLily JamesJohn HurtKristin Scott ThomasJordan WallerTom AshleyMichael Bott és David Olawale Ayinde, míg a rendezői széket  Joe Wright a Hanna - Gyilkos természet és a Büszkeség és balítélet direktora foglalhatja el, aki a csúfosat bukó Pán után újra bizonyíthatja, hogy ott a helye Hollywood legjobbjai között.

A legsötétebb óra várhatóan 2018. elején debütál a hazai mozikban.