Azt szeretné, ha az emberek elküldenék neki a SeX-aktáikat.

Álmodtál már arról, hogy elárulod a legmocskosabb titkaidat egy A-listásnak? Talán nem, de itt a lehetőség. Gillian Anderson arra kéri az embereket, hogy írjanak leveleket, amelyekben részletezik legvadabb szexuális fantáziáikat a női szexuális élményekről szóló új könyve számára. A korona sztárja a The Guardiannek írt új véleménycikkében részletezte az X-rated projektet.

"Szeretném, ha a nők szerte a világon, és mindannyian, akik eredendően nőként azonosítják magukat, írnának nekem, és elmondanák, mire gondolnak, amikor a szexre gondolnak" - kérte az 54 éves Anderson a rovatban - "Akár akkor, amikor egyedül, akár a partneretekkel, akár többedmagatokkal. Mondjátok el nekem!"

A Szexoktatás sztárja azonban nem a saját személyes "seX-aktái" számára kéri ezeket a buja leveleket. Célja, hogy dokumentálja a nők szexuális életét szerte a világon, hogy segítsen rávilágítani "a női szexualitásra és arra, hogy mit jelent ma nőnek lenni" - számolt be az Independent.

A "testi levelezés" gyűjteményét - amelyet névtelenül adnak majd ki - Nancy Friday 1973-as forradalmi bestsellere, a Titkos kertem ihlette, amely szintén a női szexélménnyel kapcsolatos leveleket gyűjtött össze.

"Szűretlen és fájdalmas őszintesége megrázott" - írta a könyvről Anderson - "Ezek a levelek és interjúk hihetetlenül intimek és nagyon nyersek voltak".

Anderson elmondta, hogy ötletét részben a Netflix Sex/Ed (Szexoktatás) című sorozatában játszott karaktere ihlette, hiszen a show-ban ő játszotta az őszinte szexterapeutát, Dr. Jean Milburnt.

"Amióta a Szexoktatás adásba került, barátok és újságírók elkezdtek kérdezgetni, hogy a nők néha kényszert éreznek-e arra, hogy megosszák velem a szexuális problémáikat vagy fantáziáikat" - magyarázta a színésznő a Guardianben - "Nos, ez nem így van. Végül is ez adta az ötletet a könyvhöz".

Anderson szerint a probléma egy része az, hogy a nők szeretnék megosztani a legsötétebb fantáziáikat, de még mindig haboznak a társadalmi megbélyegzés miatt, ami őket éri, ha az erotikus fantáziáikról mernek nyíltan beszélni. Azt mondja, gyakran szükség van egy hozzá hasonlóra, aki segít "kinyitni" ezeket a "legmélyebb, legintimebb félelmeket és fantáziákat".

"Itt a kulcs" - mondta a színésznő - "Szeretném, ha meghallgatnátok, mert amikor a szexről beszélünk, akkor a nőiességről és az anyaságról, a hűtlenségről és a kizsákmányolásról, a beleegyezésről és a tiszteletről, a tisztességről és az egyenlőségről, a szerelemről és a gyűlöletről, a gyönyörről és a fájdalomról is beszélünk".

A Hajsza színésznője kijelentette, egyetlen fantázia sem túl merész a könyvhöz: "Bárhonnan is jössz, bárkivel is fekszel le, vagy nem fekszel le, akár 18 vagy 80 éves vagy: hallani akarok rólad" - buzdított a női empowerment szószólója - "Írjatok nekem, és kezdjétek a levelet úgy, hogy 'Kedves Gillian'. "

Anderson kifejtette, hogy a levélgyűjtemény valószínűleg a "Kedves Gillian" címet viseli majd, azonban a megjelenés dátumát még nem jelentették be.