Voltak idők, amikor Henry Cavill az egyik legbalszerencsésebb színészként volt ismert Hollywodban, a színészről ugyanis köztudott volt, hogy karrierje elején egymás után csúszott le a legjobb szerepekről.

Cavill hiába pályázott annak idején a Superman visszatér főszerepére, az Alkonyat széria Edward Cullen, illetve a Casino Royale James Bond szerepére, sajnos egyikre sem ő lett a befutó, ez utóbbit főként fiatal kora miatt nem kapta meg.

Az idő azonban sok mindent helyre tud hozni, így nagyon úgy tűnik, hogy Cavill mostanra vált a filmipar egyik legkeresettebb férfi színészévé, az áttörést karrierjében kétségtelenül a 2013-ban megjelent Az acélember hozta el, a későbbiekben pedig Az U.N.C.L.E. embere, a Mission: Impossible - Utóhatás, és persze a Vajákban nyújtott teljesítményével nyerte el a rajongók szívét.

Az utóbbi időszakban azonban egyre gyakrabban merült fel Cavill neve újra a James Bond filmek kapcsán. A hamarosan debütáló Nincs idő meghalniban Daniel Craig utoljára formálja meg a 007-es ügynököt, de már most találgatások övezik a franchise-t azt illetően, ki is veszi majd át a stafétát Craigtől.

Cavill ezúttal pedig jó eséllyel pályázhat a szerepre, ő maga pedig a GQ magazinnak adott interjúban meg is erősítette, hogy szívesen el is vállalná azt:

“Jelen pillanatban mindez még mindig nyitott kérdés. Meglátjuk, miként alakulnak majd a dolgok, de igen, nagyon szívesen eljátszanám Bondot, nagyon izgalmas lenne számomra.”

Cavillt legutóbb a Netflix Enola Holmes adaptációjában láthatták a rajongók Sherlock Holmes-ként, a Nincs idő meghalnira pedig nem kell sokáig várni, hiszen a tervek szerint november 11-én érkezik a hazai mozikba.