Hiba volt transznemű karaktert vállalni: Eddie Redmayne megbánta a döntését

Eddie Redmayne a 2014-ben megjelent A mindenség elmélete című filmben nyújtott alakításával gyakorlatilag berobbant Hollywoodba, a fiatal színész csillaga azonban mintha nagyon hamar le is áldozott volna.

A dán lány megjelenése óta legalábbis Redmayne egyre kevesebb filmes produkcióban bukkan fel, legutóbbi alakítása A chicagói 7-ek tárgyalása filmben volt látható, illetve a Legendás állatok és megfigyelésük franchise-ban mondhat magáénak egy “stabil” szerepet Newt Scamanderként.

Tom Hooper rendezése felemás fogadtatásban részesült annak idején, és noha maga Redmayne egy Oscar-díj jelölést is kapott Lili Elbe megformálásáért, A dán lány csakhamar a feledés homályába merült az elmúlt évek folyamán.

“Nem, ma már fogadnám el a szerepet újra” -jegyezte meg a színész a Sunday Times magazinnak adott interjújában. “A legjobb szándékkal vágtam bele a munkába, de azt hiszem, hogy az egész hiba volt” - tette hozzá Redmayne, majd azt is elmondta, hogy szerinte egy történet megírásánál fontos, hogy minél több hang kerüljön reprezentálásra. 

dráma | életrajzi | romantikus

SkyShowtime (2023.02.14.)

Egy film a dán festőről, Einar Wegenerről és kaliforniai születésű feleségéről. Mit teszel, amikor az ember, akit szeretsz, változásra vágyik? - teszi fel a kérdést az... több»