Horrorsztárral jön Az átok rebootja

A hamarosan készülő Átok-reboothoz új sztár csatlakozott Lin Shaye személyében, akit legtöbben az Insidious-sorozatból ismerhetnek. A horrorfilmekben ismerősen mozgó színésznő egy már így elég impozáns csapatot erősít majd.

Az eredeti amerikai Átokcímű horrorfilm 2004-ben jelent meg Sarah Michelle Gellar főszereplésével, aki egy Japánban dolgozó ápolónőt alakított. A történet szerint egy elátkozott ház szedte gyanútlan áldozatait – és eredetileg egy japán saga, a A harag adaptálásából készült. A mindössze 10 millió dollárból készülő film több mint 180 dollárt hozott a konyhára világszerte, és még két további folytatást is kapott – így nem meglepő, hogy a készítők a már többször bevált alapanyaghoz nyúlnak.

Tavaly jelentették be, hogy a filmet Nicolas Pesce rendezi majd, és Sam Raimi producereli – és ígéretük szerint új ízt és színeket csempésznek majd a jól ismert történetbe.

Shaye egy igazi „sikolykirálynő”, aki számtalan horrorfilmben bizonyította már tehetségét: szerepelt a Rémálom az Elm utcában eredeti változatában, illetve az Ouija filmkben – legtöbben mégis a Insidious bátor és érzékeny médiumaként, Elise Rainier-ként ismerik. Hogy a hamarosan készülő filmben pontosan milyen karaktert játszik majd, arról még nincsenek hírek – ellenben azt már lehet tudni, hogy kik mellett tűnik majd fel a filmvásznon. A filmben szerepel majd Andrea Riseborough, Demián Bichir és John Cho is – akik szintén nem most kezdik horrorfilmes karrierjüket.

A film előreláthatólag májusban kezd majd el forogni a Sony PIctures, a Ghost House és a Good Univers szárnyai alatt – akik legutóbb a Vaksötét című filmben működtek közre.