Ha bárki azt mondja, hogy híres gyerekszínész, akkor a társaságban a többség rá fogja vágni, hogy Macaulay Culkin. Nem csoda, hiszen a ’90-es évek első felének leghíresebb gyermekéről van szó, aki öt év alatt valósággal ontotta magából a családi mozikat. Rá is ment a gyerekkora és a kapcsolata a családjával…

Egyetlen mondattal sokkolta a világot

Macaulay Culkin a napokban töltötte be a 42-t, ami furcsának hathat sokak számára, hiszen köszönhetően a karácsonyi kötelező Reszkessetek, betörők! maratonnak, még most is mindenkinek az a cuki kilencéves kisfiú jut eszébe a színész nevéről. Pedig annak már bizony harminckét éve. Az egykori gyereksztár két évvel ezelőtt valósággal sokkolta a közösségi médiát, amikor egy Twitter-bejegyzésben azt írta: „Hello skacok, akarjátok magatokat öregnek érezni? 40 vagyok. Ez az ajándékom a világnak, mindenki öregnek érezheti magát. Szívesen!” Abban az évben ez volt az egyik legfelkapottabb bejegyzés az egész közösségi médiában.

Nem minden arany, ami fénylik

Sokan azt gondolhatnánk, hogy ha valaki már 10 éves korában dollármilliókat tehet zsebre néhány heti, esetleg havi munkáért, annak arany élete van. Nos, ez az esetek többségében sajnos nagyon nem igaz, Macaulay Culkin esetében pedig hatványozottan nem volt igaz. Édesapja ugyanis valósággal kiszipolyozta, minden utolsó centet is ki akart facsarni a fia sztárságából. És így, mint az ügynöke is egyben, sorra írta alá az újabb és újabb szerződéseket a fia számára, aki hiába kérlelte, hogy hagy menjen legalább egy kis szünetre.

A ’90-es évek első felében öt év alatt nyolc filmet forgatott le, köztük olyan címekkel, mint a két Reszkessetek, betörük!, a My Girl - Az első szerelem, A jófiú vagy a Palira vettem a papát!. 1994-ben a közepes sikerű Richie Rich - Rosszcsont beforr volt az utolsó filmje, mielőtt az akkor már 14 éves Macaulay Culkinnál betelt a pohár.

Faképnél hagyta a családot és a rivaldafényt

Apja nem csak belőle akart malacperselyt faragni, castingról castingra hordta a többi gyermekét is. Közülük végül Kieran Culkin és Rory Culkin kapott is kisebb-nagyobb szerepeket Hollywoodban, de a bátyjuk sikereit egyikük sem tudta megismételni. Macaulay Culkin 14 éves korára elégelte meg az állandó huzavonát főleg az apjával, ezért elérte, hogy eltiltsák szüleit az ő vagyonától. A család eddigre neki köszönhetően a manhattani apró lakásukból New York előkelő villanegyedébe költözhetett.

Miután a sztárcsemete úgy döntött, hogy neki végleg elege lett a kamerákból és visszavonult a színészkedéstől, szülei is elváltak. Hosszú jogi huzavona kezdődött az apa és anya között a gyermekek elhelyezéséről. Macaulay Culkin és öccse, Kieran Culkin is úgy emlékszik vissza ezekre az időkre, hogy míg apjuk egy hatalmas ágyban aludt, nekik egy kanapén kellett megosztozniuk. Nem meglepő, hogy mindketten inkább az anyjuknál kívántak maradni.

Őt is megviselte a túl korán jött hírnév, de visszatalált a helyes útra

Miután visszavonult, éveken át alig lehetett hallani felőle. Amikor igen, akkor sem épp örömteli híreket. Többször meggyűlt a baja a hatóságokkal, többnyire drogbirtoklás miatt. Amikor képek kerültek fel róla a világhálóra, a rajongók meg voltak döbbenve, hogy az egykor olyan cuki kisfiúból egy lecsúszott és láthatóan rossz állapotban tengődő tinédzser majd fiatal felnőtt lett.

Ezen szerencsére sokat segített, hogy 2002-ben összejött %Mila Kunis% színésznővel, akivel 2011-ig egy párt alkottak. Később Párizsba költözött és 2017-ben megismerkedett %Brenda Song%gal, aki szintén megismerte a gyerekszínészet sötét oldalát korábban. Azóta is egy párt alkotnak és immár megszületett első kislányuk, Dakota Culkin is. Őt a színész egykori nővére után keresztelték el, akit 2008-ban gázolt el egy autó.

Macaulay Culkin az utóbbi években újra a színészet felé kacsintgat, többnyire sorozatokban vendégszerepelt. Magánéletét a lehető legnagyobb titokban igyekszik tartani, kislányát mindennél jobban óvja a kíváncsi szemektől. Egyes hírek szerint már eljegyezte kedvesét, de az esküvőre még nem került sor.