Íme, a 10 (eddig) legjobb sorozat 2023-ból a kritikusok szerint

Mivel már a 2023-as év második felében járunk, elkezdtek keringeni az interneten azok a filmes listák, amelyek összegzik az eddigi év legjobb tv műsorait. Természetesen ezek rendkívül szubjektívek, de abban segítenek, hogy a sorozatok szerelmesei összefoglalót kapjanak a január óta összegyűlt érdekes sorozatokból.

Ezek a listák a híres új Netflix-sorozatoktól az Apple TV+ gyöngyszemeiig terjednek, valamint egy olyan Hulu műsorra is kitekintenek, ami egy chicagói szendvicsezőben játszódik és nézők millióit vonzott a képernyők elé.

Ezúttal a Rotten Tomatoes oldal adatait alapul véve készítettük el az eddigi legjobb 10-nek számító sorozat listáját.

 

#9

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime

Az eredeti Star Trek előzményeként szolgáló sorozat, amiben a USS Enterprise legénységének kalandjait ismerhetjük meg Christopher Pike kapitány vezetése alatt. több»

A Paramount+ platformon futó Star Trek: Különös új világok című sorozat Pike kapitány és az Enterprise  legénységének útját követi nyomon a fedélzeten a híres Spockkal.
#8

93 A mackó  (2022)

(6)

dráma | vígjáték

Disney+

Egy fiatal séf az előkelő éttermek világából visszatér Chicagóba, hogy a családja szendvicsboltját vezesse. több»

Ebben a kritikusok által elismert Hulu eredeti sorozatban egy fiatal fine-dining séf visszatér Chicagóba, hogy átvegye testvére szendvicsezőjét.
#7

dokumentum | vígjáték

Netflix

Nyomon követhetjük Philomena Cunkot, amint komikusan elmeséli legnagyobb találmányaink történetét, és kemény kérdéseket tesz fel szakértőknek az emberiség fejlődésével... több»

Philomena Cunk egy kitalált nyomozó riporter, világutazó, és rendkívül előkelő stílusban narrálja magát, miközben furcsa kijelentéseket és megjegyzéseket tesz mindenről, amit lát.
#6

dráma | életrajzi | történelmi

Disney+

Ez a minisorozat egy holland nő, Miep Gies figyelemreméltó történetét mutatja be, aki életét kockáztatva több mint két éven át bújtatta Anne Frank családját a nácik elől a... több»

A sorozat Miep Gies történetét meséli el, aki segített elrejteni Anne Frankot és családját a náci megszállás alatt Amsterdam városában.  
#5

85 Mennyei cseppek  (2023)

(2)

dráma

Apple TV+

Egy nő felfedezi a világ legnagyobb borkollekcióját, amelyet elhidegült apja hagyott rá, és egy japán férfival versenyez az örökségéért. több»

A Mennyei cseppek egy azonos címmel rendelkező japán manga alapján készült. Alexandre Léger, a híres Léger Borútmutató alkotója és a borászat világszerte elismert alakja meghalt. Két lehetséges örököse marad a 148 millió dollárra becsült borgyűjteményének. Párizsban élő lánya, Camille, aki nem látta apját azóta, hogy a szülei kilenc éves korában elváltak. És Alexandre, a zseniális fiatal borász, Issei Tomine.  
#4

animáció | kaland | vígjáték

Az ifjú Sam Wing és Gizmo, a mogwai kalandjai Kínában. több»

"A Gremlins: Secrets of the Mogwai visszarepíti a nézőket a 20-as évek Sanghajába, ahol a Wing család először találkozik a fiatal Mogwai-vel, Gizmóval. Sam Wing (a későbbi üzleti tulajdonos, Mr. Wing a 1984-es Gremlins filmben) vállalja a veszélyes feladatot, hogy haza vigye Gizmót, és elindul egy utazásra a kínai vidéken."
#3

64 Alapítvány  (2021)

(15) (2)

dráma | sci-fi

Apple TV+

Isaac Asimov klasszikus regényfolyama nyomán. Egy tudósokból álló csoport egy új társadalmat készül létrehozni, miután sikerült megjósolni a Galaktikus Birodalom összeomlását. több»

Az Apple kritikusai által elismert Isaac Asimov regények adaptációja az elűzöttek csoportjának történetét meséli el, akik útjukon az emberiséget próbálják megmenteni.
#2

vígjáték

A feltörekvő színész és volt profi táncos húga, Brooke a helyüket keresik a világban, miután 13 éves öccsük hirtelen sztárrá válik az interneten.  több»

Amikor Cary és Brooke Dubek 13 éves öccse hirtelen népszerű pop szenzációvá válik, az eddigi unalmas élet káoszba fordul.
#1

77 Vidám vidék  (2014)

(1)

dráma | krimi

A történet főhőse a középkorú Catherine Cawood rendőrjárőr, aki nem csupán munkája révén találkozik szomorú és nehéz sorsú emberekkel, az ő élete sem 'Napos part' -... több»

Ez a brit bűnügyi dráma egy rendőr őrmester személyes és szakmai életére összpontosít, akit Sarah Lancashire alakít.