Alig néhány hete számoltunk be arról, hogy Orson Welles klasszikus filmje, az Aranypolgár már nem minden idők legjobb filmjeinek listavezetője, úgy tűnik azonban, hogy a napokban ismét fordult a kocka.

Az Aranypolgár évek óta a legjobb értékeléssel büszkélkedő filmnek számított a Rotten Tomatoes portálon, egy 1941-ből felkutatott kritika azonban rontott a produkció renoméján. A vezetést ily módon a Paddington 2 vette át, ám ez a dicsőség sem tarthatott sokáig.

Nemrégiben ugyanis a Film Authority kritikusa, Eddie Harrison állt elő egy a megjelenést követő kritikájával a portálon, amelyben annak idején komoly fenntartásokat fogalmazott meg a Paddington folytatásával kapcsolatban, és amelyben főként Ben Whishaw szinkronszínészi teljesítményét ekézte:

“A hangja olyan, mintha indie-pop zenekar tagja épp lejövésben lenne a ketaminról” - írja Harrison, aki az állítását a mai napig fenntartja.

Az Aranypolgár azonban nem került vissza a toplista élére, a listavezető jelenleg a Toy story - Játékháború 2., amely 100 százalékos értékelést tudhat magáénak a kritikusok részéről, 87 százalékot nézőktől zsebelt be eddig.