83 Avatar  (2009)

James Cameron nevéhez több kasszasiker is fűződik, köztük a Titanic a maga 2,18 milliárd dollárjával, illetve az Avatar, amely 2,78 milliárd dollárral az idei évig minden idők legmagasabb bevételét termelő produkciójának számított, amelyet végül az áprilisban mozikba került Végjáték taszított le a trónjáról.

A kérdés azonban továbbra is az, meddig maradhat a Marvel szuperprodukciója az élvonalban, hiszen mintegy két év múlva érkezik a mozikba az Avatar 2, amely már az előzetes elemzések szerint is újabb rekordot dönthet.

Cameron ráadásul igencsak bizakodó a film sikerét illetően, a rendező korábban igencsak tisztelettudó módon gratulált a Végjáték alkotóinak, a Deadline magazinnak adott interjúban nem leplezte optimizmusát az Avatar 2-vel kapcsolatban.

„A Végjáték sikere reményt ad számomra és egyben bizonyítja azt is, hogy az emberek még mindig szeretnek moziba járni. Ma reggel vezetés közben végeztem egy kis matekot, és biztos vagyok benne, hogy túl fogjuk szárnyalni ezt is” – jegyezte meg a rendező.

Persze mindez még egyelőre a jövő homálya, de lássuk be, ha James Cameron kifőz valamit, attól garantáltan sokaknak leesik az álla, mindenesetre 2021. december 17-én kiderül.