Az egyik legmeghatározóbb magyar rendező. Rengeteg műfajba belekóstolt, sikerrel. Kussuth-díjas rendező és Budapest díszpolgára. Egyetemi tanár, plusz tanított a Harvardon is. Nézzünk tőle egy pár kitűnő alkotást!

#20

vígjáték

A rendszerváltás után zajlik a privatizáció, az állami gyárak csődbe mennek. Az új miniszterelnök szeretné meggyőzni a külföldön élő magyart, hogy Magyarország jó... több»

Hinni kell.
#19

vígjáték

Kapa és Pepe a magyar kapitalizmuson elmélkedik. Pepének, még az õ eszével is rá kell jönnie arra, hogy ma itt az szabad, akinek hatalma van, s annak van hatalma, akinek pénze van.... több»

Kapa és Pepe 6.
#18

vígjáték

Ironikus magyar film. Sok zenével. Sok bon-mot-val. Napjainkban játszódik, meg 1526-ban. Váltakozva. A magyarok 1526-ban vesztették el nagyhatalmi ábrándjaikat, lehetőségeiket.... több»

Kapa és Pepe 5.
#17

dráma | vígjáték

Állunk a pusztában, gatyánk lobog, ... Kapa és Pepe, ... Pepe!, gondoltad volna, hogy hadifogoly leszel a saját hazádban? ... Van aki a testből kipiszkálja a lelket. De ki van ott... több»

Kapa és Pepe 4.
#16

vígjáték

Kapa és Pepe a városban jön-megy: hol nyitott autóban kocsikáznak a Duna-parti korzón, hol a lebontott Budapest körszálló betonvázán járkálnak bokáig érő fekete ballonban,... több»

Kapa és Pepe 3.
#15

vígjáték

Régi ismerőseink: Kapa, Pepe és felesége, Emese újabb viharos kalandjai. Minden bonyodalom megtalálható: grófnál nevelkedett elcserélt zabigyerek, mérgező vadalma, nem oda Buda,... több»

Kapa és Pepe újra.
#14

dráma

Filmio

Bárhogy is éljük mindennapjainkat, figyeljük környezetünket, az idill bármikor megborulhat, és már nem lesz egyszerű eldönteni, mi is a valóság. több»

Beszélgessünk!
#13

dráma | történelmi

Filmio

A 30-as években járunk. Zsadányi megszökteti a börtönből Marit, és az erdőbe menekülnek. A szerelmesek életét a közelgő háború megváltoztatja. Zsadányi barátai a nácikhoz... több»

Lobogjon a zászló!
#12

63 Szörnyek évadja  (1987)

(2)

dráma

Filmio

Kovács tanár úr 60. születésnapján, a vidéki nyaralóban összegyűlnek negyvenes éveiket taposó egykori tanítványai. Utolsóként Kamondi professzor érkezik. Az ő... több»

Mágikus tüzek, meztelen lányok.
#11

dráma | vígjáték

"Ajánlás: Mondja, kedves nézőnk, néhanapján elgondolkodik-e azon, milyen is a világ? Igen? Jaj, ne tegye! Élje az életét! Élje a mindennapokat! Legyen vidám és boldog! Nem az?... több»

Kapa és Pepe.
#10

dráma | történelmi

Filmio

A Zsadányi család ünnepel fiai - István és Gábor - tisztté avatása alkalmából. A családfő él az alkalommal és politikai nézeteit népszerűsíti az ünneplők körében.... több»

Balsors, akit régen tép.
#9

64 Égi bárány  (1971)

(2)

dráma

Filmio

1919 ősze, a Tanácsköztársaság már elbukott, de a Dunántúl még a vörösök kezén van. Szabadon engedik az eszelős Vargha pátert (Madaras József) és tanácsadóját, a... több»

Isten áldásával.
#8

80 Oldás és kötés  (1963)

(3) (2)

dráma

Filmio

A paraszt származású sebész, Jámbor Ambrus úgy érzi, a helyén van a társadalomban. Az idők neki kedveztek, a "fényes szellők" diplomával, értelmiségi léttel ajándékozták... több»

Latinovits játéka.
#7

dráma | történelmi

Rudolf trónörökös visszavonultan él, és barátaival veszi körbe magát. Nem tiszteli sem a Himnuszt, sem az apját, Ferenc Józsefet. Egy nap apja levele ellenére orgiát rendez. A... több»

Egészséges erotika.
#6

62 Fényes szelek  (1969)

(1)

dráma | musical

Filmio

Nem sokkal a második világháború befejezése után egy fiatal és idealista főiskolai hallgatók csoportja egy vidéki katolikus teológiai iskolába megy azzal a céllal, hogy... több»

Fújjatok csak!
#5

78 Így jöttem  (1965)

(1)

dráma | háborús

Filmio

1945. A szovjet csapatok a Dunántúlon vannak. Jóska, a fiatal fiú a szovjetek fogságába esik. Azt a feladatot kapja, hogy segítsen Koljának, a szovjet tisztnek vigyázni a gulyára... több»

Menekülj!
#4

dráma

Filmio

1919. után egy alföldi tanyán a csendőrparancsnok hallgatólagos beleegyezésével rejtegetik Istvánt, a volt vöröskatonát. A környék rettegésben él, a félelem és a... több»

Arzén...
#3

63 Még kér a nép  (1972)

(2) (6)

dráma | háborús | musical

Filmio

Az 1890-es években a magyar vidéken játszódó film lázadó gazdák csoportjának sorsát követi nyomon. A forradalommal kapcsolatos elképzeléseik azonban ütköznek annak az... több»

Aratás meztelenül.
#2

86 Csillagosok, katonák  (1967)

(1) (1)

dráma | háborús

Filmio

1918 nyara. A fiatal "szovjetország" egész területén folyik a polgárháború és megkezdődik az intervenció. A régi rend visszaállításáért harcoló fehérek ellen a... több»

Vörös vagy fehér?
#1

87 Szegénylegények  (1966)

(4) (4)

dráma | háborús | történelmi | western

Filmio

Ráday Gedeon hadügyminiszter hozzálát az ország közbiztonságának javításához. Emellett keresi azokat a szegénylegényeket és betyárokat, akik Rózsa Sándor mellett vettek... több»

Áruló nem leszek.