Bármennyire is hihetetlenül hangzik, Jason Statham, napjaink egyik legnagyob akciósztárja lassan már 60 éves lesz.

A színész hosszú utat járt be, hogy hollywoodik egyik legkeresettebb színésze legyen, évekig versenyszerűen búvárkodott, 12 éven át tagja volt a brit nemzeti úszóválogatottnak, majd modellként dolgozott és videoklippekben szerepelt.

Ez viszont már a múlt, lentebb pedig összegyűjtöttük az öt legjobb filmjét, amelyeket nem érdemes kihagyni.

#5

70 Banki meló  (2008)

(14) (5)

krimi | thriller

Telekom TVGO

A valódi eseményeken alapuló történet középpontjában egy kisstílű bűnöző, Terry (Jason Statham) áll, aki kap egy lehetőséget, hogy igazán nagy dohányt szakítson. Ehhez... több»

Statham ezzel a szerepével kétségtelenül kilép a "komfortzónájából". Miközben a csillaga egyre feljebb emelkedett, szünetet tartott a tipikus akciófilmektől, hogy szerepet vállaljon ebben az igaz történeten alapuló filmben. Ez a film egy igazi gyöngyszem a műfajban.
#4

krimi | vígjáték

HBO Max

Négy csóró jóbarát elhatározza, hogy meggazdagodnak. A lendület megvan, de a terv nem éppen kifinomult,  emiatt pedig a dolgok váratlan fordulathoz vezetnek. Adósságba... több»

A film Guy Ritchie rendkívül energikus debütálása volt, amely a különböző londoni alvilági életek erőszakos kereszteződéséről szólt. A pörgős humor, a gyors tempó és a szórakoztató karakterek sikert hoztak a filmnek, és beindították a rendező karrierjét. Ami Stathamet illeti, természetes alakítása megmutatta, hogy van tehetsége a nagyvászonhoz. A filmben játszott mellékszerepe mutatta be Stathamet a filmrajongóknak egy igazán komikus szerepben, mielőtt később szinte teljesen az akció műfaja felé fordult volna.
#3

68 Halálos iramban 7  (2015)

(74) (16)

akció | kaland | thriller

Netflix

Miután végeztek Owen Shaw-val és bandájával, Dominic (Vin Diesel), Brian (Paul Walker) és a csapat visszatérhetnek az Egyesült Államokba, hogy ismét normális életet éljenek,... több»

Deckard Shaw szerepében ellopta a show-t ebben a filmben, így Stathamet visszahívták a következő részhez, a karakter pedig egy spin-offot is kapott, ezzel pedig csipetnyi nem kevés frissítést sikerült belevinni az egyre sterilebbé váló franchise-ba, és bár a rajongók eleint nehezen fogadták be az új "családtagot", Shaw karaktere kétsgételenül az egyik legnépszerűbb lett a franchise-ban.
#2

81 A kém  (2015)

(140) (11)

akció | krimi | vígjáték

Disney+

Susan Cooper egy szerény CIA-elemző, aki az íróasztala mögül készíti elő az ügynökség legveszélyesebb küldetéseit. Azonban amikor egyik társa eltűnik, egy másik ügynök... több»

Statham egy vígjátékban? Napjaink egyik legnagyobb akcióhőse Melissa McCarthy mellett hozza a "szoksásos" figurát, persze nem épp a szokásos módon. Rick Ford CIA-ügynök szerepében Statham minden jelenetében szinte csak üvölt, amellyel talán el is lopja a show-t McCarthy elől.
#1

90 Blöff  (2000)

(88) (11)

krimi | vígjáték

HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

A sok szálon futó történetben szerepet kap egy hatalmas 84 karátos gyémánt, egy kutya, egy illegális bokszmeccseket szervező kegyetlen maffiózó, két pitiáner ügyintéző, egy... több»

Tudod, milyen jónak kell lenned ahhoz, hogy egy olyan megasztár, mint Brad Pitt, kiismerhetetlen akcentussal lopja el a show-t? Statham a Török nevű karaktert alakít ebben a történetben, egy kisstílű bokszpromótert, aki egy balul sikerült bokszmeccs után egy nagymenő bűnöző célpontjává válik. Nem sok esély kínálkozik, hogy ez a probléma megoldódjon, így emberünk csakis a saját agyafúrtságára számíthat. A hab a tortán, hogy ezt a sztorit csakugyan Statham fanyar hangulatú narrációjával követhetjük végig.