2020.08.01   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Végre a hazai mozikba is megérkezett a Shop-Stop ikonikus rendezőjének, Kevin Smith legújabb filmje, a Jay és Néma Bob Reboot . A friss bemutató kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Jay és Néma Bob elvesztette a pert a Saban Films-szel szemben, akik a következő Bluntman filmjüket tervezik Bluntman V Chonic címmel. Ha ez még nem lenne elég nagy csapás a páros számára, még a nevük jogait is elvesztették, így többé nem hivatkozhatnak magukra 'Jay és Néma Bob'-ként. A duó felkeresi Brodie Bruce-t, akitől tudomást szereznek a Bluntman és Chronic rebootjáról, amit nem más rendez majd, mint a számos kultfilmet jegyző Kevin Smith. A produkció már majdnem teljesen kész van, már csak egyetlen fontos jelenetet kell leforgatni a Hollywoodban megrendezésre kerülő 'Chronic-Con' rajongói eseményen. Jaynek és Néma Bobnak három napja van, hogy eljusson az angyalok városába, Los Angelesbe, hogy leállítsák a forgatást és visszaszerezzék személyazonosságukat. Ezzel felkerekednek, és kezdetét veszi a fergeteges kalandjuk Kaliforniába. 
A Shop Stop és a Jay és Néma Bob visszavág rendezője, Kevin Smith újra elhozza a mozivászonra az ikonikus karaktereket, melyet a Pannonia Entertainment forgalmazásában láthatnak a hazai nézők kizárólag a Corvin Mozi vásznain július 30-tól! A számos cameót felvonultató vígjátékban olyan sztárok teszik tiszteletüket, mint Matt DamonBen AffleckChris HemsworthKevin SmithVal KilmerRosario Dawson és Melissa Benoist.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A filmben a Ben Affleck lányát alakító Logan Lee Mewes valójában a főszereplő, Jason Mewes lánya.
  • Kevin Smith a Facebook oldalán jelentette be hivatalosan, hogy elkészíti a Jay és Néma Bob Reboot-ot, és egyúttal azt is megerősítette, hogy nincs tervben sem a Shop Stop 3, sem a Diszkópatkányok 2. A rajongók legnagyobb örömére a bemutató után Smith mégis úgy döntött, hogy trilógiává bővíti a Shop Stopot.
  • Kevin Smith és Ben Affleck 14 évvel a Shop-Stop 2 után dolgozott ismét együtt.
  • A Jay és Néma Bob Reboot és Kevin Smith huszonhat évvel korábbi kultfilmje, a Shop Stop forgatása is pontosan ugyanannyi időt, huszonegy napot vett igénybe.
  • A Jay és Néma Bob Reboot forgatása számos halasztást követően 2019. február 25-én kezdődött meg New Orleansban, napra pontosan egy évvel azt követően, hogy a rendező, Kevin Smith súlyos szívrohamot kapott. Smith a teljes forgatást dokumentálta, és minden héten közzétett egy kisfilmet az aktuális munkálatokról 'Road to Reboot' címmel. A forgatás március 27-én ért véget.
  • A filmben eredetileg a Marvel ikonikus alakja, Stan Lee is szerepelt volna, azonban erre a 2018. november 12-én bekövetkezett halála miatt nem kerülhetett sor. A film alkotói ehelyett archív felvételekkel tisztelegtek Lee emléke előtt.
  • A filmet rendező Kevin Smith egy roadshow keretén belül népszerűsítette a produkciót, melynek első állomása 2019. október 19-én a New Jersey-ben található Asbury Parkban volt. A turné végül számos nemzetközi állomással is bővül, ahol a rajongók személyesen kérdezhettek a direktortól.
  • A filmet alapvetően pozitívan fogadták a kritikusok. A Jay és Néma Bob Reboot jelenleg 66 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. július).
  • A Jay és Néma Bob egy másik box office mutatóban is rekordot döntött: ez lett az első film, amely legalább négy héten keresztül képes volt legalább 60 000 dollár/mozi átlagot produkálni, köszönhetően a limitált vetítéseknek.
  • A film a nyitóhétvégéjén 93 520 dolláros bevételt hozott, ami elsőre nem tűnik soknak, ám ezt az eredményt úgy hozta össze, hogy mindössze egy(!) moziteremben vetítették. Ezzel pedig rekordot döntött: 2019-ben a bevétel/mozi arányt nézve a Jay és Néma Bob 2 érte el a legjobb eredményt, megelőzve a legtöbb bevételt hozó filmet, a Bosszúállók: Végjátékot is.

Hazai premierdátum: 2020.07.30.

A film előzetesét idefent tudjátok megnézni.