Jean-Claude Van Damme is visszatér a KickboxerbenA kép forrása: Photo © Cannon Film Distributors

Jean-Claude Van Damme is szerepet kapott a jövőre mozikba kerülő kultikus Kickboxer - Vérbosszú Bangkokban azonos című remake-jében, melynek eredeti változata indította be 1989-ben a színész hollywoodi karrierjét. A HollywoodReporter információi szerint a tárgyalások már az utolsó szakaszban tartanak.

JCVD ezúttal nem a tanítvány, hanem a mester szerepében léphet a kamerák elé. A karaktert eredetileg Tony Jaa játszotta volna, azonban egyéb elfoglaltságaira hivatkozva végül kihátrált a projektből. A történet középpontjában a tehetséges harcművész, Kurt Solan (Alain Moussi) áll, aki Thaiföldre utazik, hogy megbosszulja testvére halálát a kegyetlen Ton Pón (Dave Bautista). Mielőtt azonban megküzdene ellenfelével, tökéletesítenie kell képességeit. Itt jön a képbe Van Damme, ő alakíthatja ugyanis Chow mestert, aki felkészíti az összecsapásra Solant. A karaktert az eredeti filmben Dennis Chan játszotta.

A Kickboxer: A bosszú ereje egyik producere, Ted Field elmondta: „Nagyon izgatottak vagyunk a Kicboxerrel kapcsolatban, és azzal, hogy Jean-Claude Van Damme Chow mester szerepében adja át a stafétát Alainnek, hogy az ő vezetésével jusson el a franchsie egy új generációhoz. A közönség jobb, ha felkészül egy elképesztő rebootra. Az akcióban nem lesz megállás, és olyan kaszkadőrmutatványokat vetünk majd be, amilyeneket még soha nem láthattak. Rövidre zárva, a Kickboxer zúzós lesz.”  

JCVD olyan színészekhez csatlakozhat, mint Dave Bautista (A galaxis őrzői), Alain Moussi (X-Men: Az eljövendő múlt napjai) vagy a WWE sztárja, Georges St. Pierre, aki korábban az Amerika Kapitány: A tél katonája egyik mellékszerepében is megcsillogtatta már képességeit. A filmet John Stockwell rendezi, a produceri teendőket Ted Field, Dimitri Logothetis és Nick Celozzi látják el. A forgatási munkálatok még ezen a héten megkezdődnek New Orleansban, melyet követően a stáb Thaiföldre utazik.