Jim Carrey 1994-ben valósággal berobbant Hollywoodban, amikor egy év alatt három gyorsan kultikussá vált filmet is letett az asztalra. Az Ace Ventura - Állati nyomozó, A maszk és a Dumb és Dumber - Dilibogyók kilőtte a színész-komikus hírnevét a sztratoszférába. Hogy aztán olyan filmekkel rombolja le szinte azonnal a nimbuszát, mint a Mindörökké Batman vagy A kábelbarát.

Utóbbi két film azért is érdekes, mert ezt megelőzően Jim Carrey nem nagyon alakított negatív karaktert. Itt viszont mindjárt kétszer is ő lett a rosszfiú. Ám míg a Batman-moziban elterelte róla a figyelmet Batman mellbimbója, addig A kábelbarátban már tényleg ő állt a középpontban.

A filmben egy teljesen hétköznapi fickó kihívja a kábeltévé-szerelőt, ekkor csöppen az életébe Chip. Chip, akit Jim Carrey alakított, kissé labilis fazon, aki valósággal megszállja újdonsült kuncsaftja életét. Ez a fajta túltolt barátkozás eleinte még mókás helyzeteket szül, ám apránként egyre inkább terhessé válik, míg végül egy szomorú fináléhoz vezet.

A film nem aratott túl nagy sikert, amiben nagyban közrejátszott az is, hogy az emberek nem igazán tudták hová tenni Jim Carreyt, mint őrült zaklatót. De ennek ellenére a film így is egyfajta kultstátuszt ért el az évek során.

Mindennek már 26 éve, és Jim Carrey most visszatért Chip szerepéhez! Nem arról van szó, hogy készülne egy remake vagy épp folytatás, csupán a Verizon 5G-s szolgáltatásának idei Super Bowlra időzített reklámjában vállalt szerepet. Az alig tíz másodperces videóban még csak meg sem szólal, de az az egyetlen kép, amin láthatjuk, így is többet mond minden szónál. Még így, 60 évesen is képes ugyanazt az utánozhatatlan, kissé őrült, de végtelenül elhivatott arckifejezést felvenni, ami 26 éve a filmben is jellemezte karakterét.