J.K. Rowling újabb titkokról rántotta le a leplet, ezúttal Harry Potter családjáról

További írásokkal bővült a Harry Potter univerzum.

Négy éve annak, hogy kijött az utolsó Harry Potter-film, de J. K. Rowling időnként újabb és újabb érdekességekkel és háttér információkkal látja el a rajongóit.

Az írónő az új dizájnt kapott Pottermore oldalon több, a Harry Potter univerzumhoz kapcsolódó írást tett közzé, melyekből rengeteg új dolgot tudhatunk meg a ikonikussá vált varázslótanoncról és családjának történetéről.

Az első történet a The Potter Family (A Potter-család) címet kapta, melyből kiderül, hogy Potterék egy 12. századi varázsló, Stinchcombe leszármazottai, aki a nevét a fazekasmesterség iránti szenvedélye miatt kapta (potter – fazekas), és a becenév idővel ráragadt a családjára. Szintén ebben a történetben olvasható a láthatatlan köpeny története, melyet egy gyönyörű fiatal boszorkány, Iolanthe Peverell adományozott a családnak, miután megörökölte azt apjától. Lolanthe később Linfred idősebbik fiához ment feleségül, és sok évvel később a köpeny Harry apjához, James Potterhez került.

Ezzel azonban korántsem zárult le történet, ugyanis jövőre debütál a mozikban a friss Oscar-díjas Eddie Redmayne főszereplésével a Harry Potter előzményfilm, a Legendás állatok és megfigyelésük, valamint szintén jövőre érkezik a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az átkozott gyermek) című színdarab is.