John Wick-széria, az új Walking Dead és mások: Ezt a 8 új sorozatot és évadot látnod kell szeptemberben! (2023)

A nyár végéhez közeledve a televíziós csatornák már az őszi szezonra készülnek, a legjobban várt vagy épp visszavárt műsorok szeptemberi premierjeivel.

A rajongók világszerte izgatottak, hogy végre megtudják, mi vár rájuk a következő hónapban. A rengeteg választási lehetőség mellett persze nehéz követni az összes újdonságot... 

Ezért összegyűjtöttük a tíz legjobban várt sorozatot, amelyek 2023 szeptemberében érkeznek a streaming platformokra! A körömrágós thrillerektől a szívmelengető drámákig ezúttal is minden megtalálható a palettán. A showrunnerek igazán odatették magukat!

És a sorozatok közt akad egy, ami itthon különösen nagy érdeklődésre tarthat számot, mivel nálunk forgatták és talán még az ismerőseidet is viszontláthatod egyik-másik epizódban! Bizony, a A Continental: John Wick világábólról beszélünk!

De lássuk a többieket is! Ti mit vártok a legjobban közülük?

 

#8

80 Gen V  (2023)

(5) (2)

akció | kaland | vígjáték

Amazon Prime Video

A fiatal 'hősök' próbára teszik fizikai, szexuális és erkölcsi határaikat, miközben a legjobb városokban a legjobb szerződésekért versenyeznek. Az Amazon Prime nagysikerű The... több»

A Gen V az Amazon Prime népszerű szuperhősös sorozatának, a The Boysnak a spin-offja. Az eredeti sorozat 2019 júliusában debütált és egy önbíráskodókból álló csoportot követett, akik a korrupció és a hatalmukkal visszaélő, önimádó szuperhősök ellen harcolnak, akik veszélyeztetik a közbiztonságot. A harmadik évad júliusban jelent meg, a negyedik évad pedig a tervek szerint 2024-ben kerül a képernyőkre. Addig azonban a rajongók örülhetnek ennek a spin-off sorozatnak. A Gen V egy csapat fiatal felnőtt szuperhőst követ, akiket a Godolkin Egyetem Bűnüldözési Iskolájában zajló battle royale kihívásokban tesztelnek. A sorozat főszereplői Lizzo, Jaz Sinclair, Chance Perdomo és Maddie Phillips. A készülő szuperhősös sorozat minden bizonnyal egy vad és tiszteletlen utazás lesz, amely a szuperhős-kultúra sötét oldalát tárja fel, akárcsak elődje.
#7

akció | animáció | kaland

Netflix

A sorozat 1792-ben, a francia forradalom idején játszódik, és Richter Belmont, a híres Belmont család leszármazottjának életét követi nyomon. több»

Amikor a Castlevania című animációs sorozat 2017-ben elkezdett futni a Netflixen, a nézők a képernyő elé ragadtak. A sorozat még három évadon keresztül folytatódott, és 2021 májusában ért véget. Ahogy az várható volt, a rajongók szomorúan búcsúztak a karakterektől. De több mint két évvel később végre van minek örülniük. A Castlevania: Nocturne, az eredeti sorozat folytatása szeptember 28-án érkezik a Netflixre. A film Richter Belmont történetét követi majd nyomon, aki a Belmont vámpírvadász klán leszármazottja. A sorozat 1792-ben, a francia forradalom idején játszódik, és a korszak sötét és véres történetét tárja fel. Belmonthoz új szereplők csatlakoznak majd. Ezek közé tartozik Maria Renard, egy vérfarkas nő, és Annette, egy mágikus képességekkel rendelkező fiatal hölgy. A Castlevania: Nocturne egy sötét és hangulatos animációs sorozat lesz, amely az eredeti sorozat rajongóinak is tetszeni fog. A gazdag történettel és emlékezetes karakterekkel a sorozat minden bizonnyal nagy sikert arat majd az anime és a horror rajongók körében egyaránt.
#6

akció | krimi | thriller

Amazon Prime Video

Egy szállodalánc történéseibe nyerhetünk bepillantást, amely valójában bérgyilkosoknak ad otthont.

A John Wick-franchise kétségkívül az egyik legnépszerűbb akcióthriller-sorozat a világon. Nem csoda, hogy a The Continental a 2023-as év legjobban várt tévésorozatai közé tartozik. Ez a John Wick-franchise előzményfilmje, melynek premierje szeptember 22-én lesz a Peacockon (Mi még nem tudjuk, itthon ki mutatja be.). A sorozat 1975-ben fog játszódni, évtizedekkel az eredeti filmek eseményei előtt. A The Continental 1. évada azt a háttértörténetet követi majd nyomon, hogy Winston Scott hogyan került a The Continental, egy New York-i hotel és bérgyilkosok menedékhelye, a Continental igazgatójának pozíciójába. A sorozat főszereplője Mel Gibson lesz, mint Cormac, egy titokzatos figura, aki kapcsolatban áll Scott múltjával. A további szereplők között látható még Ayomide Adegun mint Charon, Hubert Point-Du mint Miles, Ben Robson mint Frankie, Jessica Allain mint Lou és Nhung Kate mint Yen. Ráadásul a The Continentalban a John Wick-filmek több ikonikus helyszíne is látható lesz.
#5

dráma | misztikus | vígjáték

Disney+

Nella egy afroamerikai szerkesztőasszisztens, aki egy fehér New York-i kiadóvállalatnál dolgozik, és aki izgatottan várja, hogy megérkezzen az új munkatársa. Róla viszont... több»

Szeptember 13-án kerül a Hulu-ra (nálunk Disney+) A másik fekete lány, amely az egyik legjobban várt tévésorozatnak számít. Zakiya Dalila Harris 2021-ben megjelent, azonos című bestseller regénye alapján készül. A történet Nellát követi, aki szerkesztőségi asszisztens és azzal küzd, hogy ő az egyetlen fekete alkalmazott a cégénél, a Wagner Booksnál. Hazelt, egy másik fekete alkalmazottat azonban felvesznek, ami Nellát izgatottá teszi. Ám ahogy Hazel sikereket kezd elérni, Nella felfedezi, hogy valami baljóslatú dolog folyik a cégnél. Az érdekes karakterek megformálására olyan színészek állnak készen, mint Sinclair Daniel, Brittany Adebumola, Kate Owens, Cassi Maddox, Bellamy Young, Ashleigh Murray, Alyshia Ochse, Garcelle Beauvais, Karina Willis és még sokan mások.
#4

horror

TV-ben (AMC, csütörtök 01:33)

A The Walking Dead (2010) után Daryl a rajongók által kedvelt zombiapokalipszist az Atlanti-óceánon túlra, Franciaországba és egy teljesen új szintre, az őrült világba viszi. több»

Szeptember 10-én a zombis drámák szerelmesei megismerkedhetnek a The Walking Dead ötödik spin-offjával. A The Walking Dead: Daryl Dixon a címszereplő, a franchise egyik legnépszerűbb szereplőjének történetét követi nyomon. A sorozatban Dixon új útra indul Franciaországban. Az idegen országban úgy ébred fel, hogy nem emlékszik arra, hogyan került oda. Dixon hamarosan egy széttöredezett, de egyre erősödő autokrata mozgalom és egy jóindulatú vallási mozgalom közötti konfliktusba keveredik. Túlélő képességeit kell használnia, hogy életben maradjon, és megtalálja a módját, hogyan juthat vissza barátaihoz az Egyesült Államokba. A Franciaországban játszódó sorozat hat epizódból áll majd. Több francia színész, köztük Clémence Poésy és Eric Ebouaney is szerepelnek majd benne.
#3

60 Bölcsőrablók  (2023)

(3)

dráma | fantasy

Apple TV+

Egy elrabolt fiú története, akit egy alternatív New Yorkban, egy varázslatos világban próbálnak megtalálni. több»

Szeptember 8-án a televíziózás szerelmesei tanúi lehetnek az egyik legjobban várt sorozat, a The Changeling/Bölcsőrablók első három epizódjának bemutatójának az Apple TV+-on. A Melina Matsoukas által rendezett sorozat Victor LaVille azonos című bestsellere alapján készült. Ez egy horrorisztikus fantasy dráma, amelyet felnőtteknek szóló meseként írnak le. A cselekmény Apollo és Emma párosa körül forog, akiknek a legszebb szerelmi történetük van. Ám minden megváltozik, amikor Emma az első gyermekük születése után valami borzalmasat tesz. A nő végül eltűnik, és a tönkrement Apollo egy olyan New York-i halálos utazáson találja magát, amelyről nem is tudta, hogy létezik. Az izgalmas cselekmény mellett a sorozatban lenyűgöző alakításokat nyújtanak Clark Backo, Victor LaVille, Adina Porter, Alexis Louder, Malcolm Barrett, LaKeith Stanfield, Jared Abrahamson és még sokan mások. Összességében ez a sorozat az egyik legjobb szeptemberben érkező lehet!
#2

akció | animáció | kaland

Netflix

Bean próbálja irányítani az érzelmeit és elsajátítani a mágia fondorlatait. A sorozat utolsó évada meglepő befejezéséhez érkezik. több»

A kiábrándult királylány továbbra is az egyik legtöbbet emlegetett Netflix animációs fantasy sitcom. Az első évad 2018 augusztusában debütált, a második 2019 szeptemberében, a harmadik 2021 januárjában, a negyedik pedig 2022 februárjában. A sorozat régóta várt ötödik és egyben utolsó évada végül szeptember 1-jén mutatkozik be a Netflixen. A Matt Groening által készített tévésorozat Bean, a keményen ivó, keménykötésű hercegnő, életvidám manó társa, Elfo és démona, Luci kalandjait követi nyomon. Az ötödik évad ott folytatódik, ahol a negyedik évad abbamaradt: Bean, Elfo és Luci még mindig menekül a sötétség erői elől. A banda új és egzotikus vidékekre utazik, új, érdekes karakterekkel találkozik, és még több kihívással néz szembe útja során.
#1

akció | dráma | kaland

Amazon Prime Video

Egy szerény parasztfiú, Rand al'Thor megtudja, hogy ő az Újjászületett Sárkány, egy veszélyes figura a múltból, akinek az a sorsa, hogy megmentse a világot… vagy elpusztítsa... több»

Az epikus fantasy sorozat Robert Jordan azonos című regényein alapul. Az első évad 2021 novemberében mutatkozott be a Prime Video csatornán, és nagy sikert aratott. A történet Moiraine (Rosamund Pike), egy mágikus szervezet tagjának útját mesélte el, aki öt fiatalt visz magával egy kalandra. Úgy vélte, egyikük lehet a Sárkány, egy hatalmas mágus reinkarnációja, akiről megjósolták, hogy megmenti vagy elpusztítja a világot. A második évadot szeptember 1-jén kezdik sugározni a Prime Videón. Ott folytatódik majd, ahol az első évad abbamaradt: Moiraine és az Aes Sedai-ok folytatják az Újjászületett Sárkány keresését. Az évadban új karakterek is bemutatkoznak, köztük a titokzatos Logain Ablar (Álvaro Morte). Az Idő kereke egy terjedelmes és összetett történet, és a 2. évad biztosan ugyanolyan epikus lesz, mint az első. A szereplőgárda ezúttal is kiváló!