A Joker: Kétszemélyes téboly: Folie À Deux kétségkívül az egyik legjobban várt DC-film. Most még többre számíthatunk. Mert a Harry Potter sztárral és Emmy-díjas Brendan Gleesonnal kap erősítést  Joaquin Phoenix és Lady Gaga kettőse.

Brendan Gleeson leszerződött a közelgő DC-film folytatására, a Joker 2: Folie À Deux-re. Az ír karakterszínész így csatlakozik a már így is sztárokkal teletűzdelt szereplőgárdához, amelyben a főszereplő Joaquin Phoenix mellett Lady Gaga és a visszatérő Zazie Beetz is helyet kapott.

A blockbuster-rajongók Brendan Gleesont elsősorban a Harry Potter-filmekben Alastor Mordon szerepéről ismerhetik. De Gleeson ennél sokkal több. A 67 éves színész 2009-ben Emmy-díjat nyert Winston Churchill egykori brit miniszterelnök megformálásáért a Churchill háborúja című tévéfilmben. Az idei díjátadón, amelyet szeptember 13-án tartanak, az "State Of The Union" díjra is jelölték. A dublini születésű színész emellett számos más emlékezetes szerepet is játszott már pályafutása során: a Paddington 2 börtönszakácsától kezdve az Erőszakikban szereplő melegszívű bérgyilkosig... A Deadline beszámolója szerint egyelőre nem tudni, hogy milyen szerepet fog megtestesíteni a Joker 2-ben.

Ezt tudjuk eddig a Joker 2-ről

A DC folytatásának cselekményéről még nincsenek hivatalos részletek. Azt azonban már tudjuk, hogy elődjével ellentétben ez egy musical lesz. Ráadásul a "Folie À Deux" cím, amely két (vagy több) embert érintő mentális betegséget ír le, azt sugallja, hogy Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), azaz a Joker most egy másik embert is belerángat az őrületébe. Ehhez nem igazán jön szóba senki más, csak Lady Gaga egyelőre ismeretlen karaktere. A fejünket mernénk rá tenni, hogy nem lehet más, mint Harley Quinn vagy legalábbis a DC legendás gonosztevőjének valamelyik variációja.

A "Folie À Deux" költségvetése is 150 millió dollár, ami majdnem háromszor olyan drága, mint elődje (55 millió).