Jön az élőszereplős MulanA kép forrása: Walt Disney Pictures

Nincs megállás, a Disney a Demóna és a Hamupipőke sikerén felbuzdulva elkészíti az 1998-as Mulan élőszereplős adaptációját.

Élőszereplős produkció készül a Disney nagysikerű animációs filmjéből, a Mulanból. A stúdió már meg is találta az írókat Elizabeth Martin és Lauren Hynek személyében, míg a produceri teendőket Chris Bender és J.C. Spink látják el.

A film cselekménye egy kínai legendák alapszik, melynek főszereplője a női harcos, Hua Mulan, aki férfinek álcázva magát veszi fel a harcot a hunokkal, akik a kínai birodalom békéjét veszélyeztetik.

Az animációs mese 1998-as bemutatását követően rendkívüli népszerűségre tett szert, bevételei meghaladták a 300 millió dollárt, 2004-ben pedig Mulan 2 címmel a Disney folytatást is készített a történethez.

A Disney az utóbbi években számos klasszikust dolgozott fel, miután 2010-ben az Alice Csodaországban 1 milliárdos bevételeivel bebizonyosodott, hogy a közönség vevő az élőszereplős adaptációkra. A tavalyi Demóna is remekül szerepelt a mozipénztáraknál, 750 milliót kaszált, míg a Hamupipőkére március 13-ai premierjét követően eddig 336 millió dollárt értékben váltottak jegyet a nézők világszerte. És ezzel még nincs vége, jövőre érkezik a A dzsungel könyve és az Alice Tükörországban, melyeket olyan klasszikusok követnek majd, mint a Dumbó és a A szépség és a szörnyeteg.

A Mulan 2017-ben debütál a mozikban.