Sylvester Stallone Rocky Balboa és John Rambo után újabb ikonikus karakterét készül visszahozni a mozivászonra: Gabe Walker hegymászót, Renny Harlin Cliffhanger című filmjének hősét, aki idén ünnepli 30. születésnapját.

Bár a folytatásról szóló pletykák már régóta a levegőben lógnak, május elején vált hivatalossá. És nem Renny Harlinre, hanem Ric Roman Waugh-ra bízták, aki Gerard Butlerrel (akit legutóbb a Kandaharban rendezett) készül "hűtlenkedni", hogy Sly-al együtt másszák meg a csúcsokat egy még megjelenési dátum nélküli opusban.

A rendező néhány hete a Collidernek adott interjújában beszélt a projektről. Először is kifejtette, hogy a Creed filmekhez hasonlóan a Cliffhanger 2 is inkább egy folytatás lesz, amelyben Sylvester Stallone újra eljátssza a szerepét, és egy új generációt képez ki.

"Gabe Walker karakterének lesz egy lánya és egy utódja" - magyarázta - "És van egy hegymászó vállalkozásuk az olasz Alpokban. De tragédia éri majd őket, akárcsak az első filmben, így az apának és a lányának meg kell tanulnia megbirkózni az eseményekkel, és túl kell lépniük rajtuk."

"De hogyan lehet túljutni a traumatikus élményeken? Erről szólnak az olyan extrém sportok, mint a sziklamászás. És persze a rosszfiúk is felbukkanhatnak az olasz Alpokban, hogy pusztítást végezzenek..." - fűzte hozzá sejtelmesen a rendező.

A rendező a Top Gun: Maverickre hivatkozik, egy másik folytatásra, amelynek alapsztoriját egy generációs összecsapás adja meg. Ami a hangmunkát és a realizmust illeti, ehhez a Dolomitokba kell majd menni, ahol a film játszódik. A kérdés már csak az, hogy mikor. És hogy ki lesz a főszereplő Sylvester Stallone mellett.

akció | kaland | thriller

Gabriel „Gabe” Walker (Sylvester Stallone) gyakorlott sziklamászó és életmentő, aki menyasszonyával éli békés életét. Minden egy csapásra megváltozik, amikor egyik barátja... több»