5 film és sorozat, ami felforgatja a gyomrod

Érdekes, hogy amennyire gyomorforgató fogalomnak számít a kannibalizmus, vagyis a saját fajunk – ezesetben más emberek – megevése, a filmiparban elég hálás téma tud lenni. Elég csak az olyan filmekre gondolni, mint a Cannibal Holocaust, a világ egyik első talált kazettás horrorja vagy épp Hannibal Lecter filmjeire.

Persze ennél sokkal több filmben és sorozatban jelenik meg a kannibalizmus és ezek közül nem mindegyik éri meg a rá fordított időt. Viszont az alábbi öt szerintünk igen. De vigyázz, mert ezektől tényleg felfordulhat a gyomrod. És nem feltétlenül a képi világ miatt…

#5

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

A Milwaukee-i szörny története az áldozatok szemszögéből és a rendőrség hozzá nem értésének köszönhetően, amely lehetővé tette a wisconsini születésű gyilkos többéves... több»

A '90-es évek egyik legnagyobb botránya volt, amikor kiderült, hogy Jeffrey Dahmer 17 férfival végzett, akiket aztán megcsonkított és meggyalázott. A férfi hiába viselkedett rendkívül gyanúsan a szomszédok szerint, a rendőrség sokáig nem vette komolyan a bejelentéseket. A férfit végül letartóztatták, a börtönben pedig agyonverték.
#4

74 Túlélőjátszma  (2021)

(3)

dráma | horror | misztikus

SkyShowtime | Netflix

Egy középiskola női focicsapatának repülőgépe lezuhan Ontario erdőségeiben. A túlélők megpróbálnak továbbra is életben maradni, illetve hazatalálni. több»

Már második évadjánál jár a sorozat, amelyben egy középiskolai női focicsapat repülőgépe egy sűrű erdőben zuhan le. Nem elég, hogy a lányoknak akár kannibalizmusra kényszerülve is túl kell élniük a zord körülmények közt, de az erdőben egy szekta is él. A sorozat két idősíkon fut egyszerre: a baleset idején a '90-es években és napjainkban, amikor a túlélők megpróbálják feldolgozni a traumát.
Vincent és Sophie hentesek. Az üzletük, akárcsak a párkapcsolatuk, válságban van. De az életük egy nap megváltozik, amikor Vincent véletlenül megöl egy militáns vegánt, aki kifosztotta a boltjukat... Hogy megszabaduljon a holttesttől, sonkává változtatja, amit a felesége véletlenül elad. Soha nem volt még ilyen sikeres egy sonka! A gondolat, hogy újra megtegyék, nagyon is csiklandozhatja őket...
#2

73 Fresh  (2022)

(15)

horror | thriller | vígjáték

Disney+

A mai világ rengeteg borzalmat rejt magában, Noa pedig a randizáson keresztül éli mindezt meg, amikor rájön, hogy új barátja nem az, akinek korábban gondolta.

Noa megannyi csalódás után végre találkozik egy igazi úriemberrel, Steve-vel. El is megy a férfi birtokára, ám ott hamar kiderül, hogy nem ő az igazi. Olyannyira nem, hogy Steve fogságba ejti és egyértelművé teszi: hamarosan Noa lesz a főfogás egy következő vacsorán.
#1

69 Csontok meg minden  (2022)

(5) (3)

dráma | horror | road movie | romantikus

Amazon Prime Video

Az első szerelem története: Maren, egy fiatal lány, aki a társadalom peremén küzd a túlélésért, és Lee, egy intenzív és jogfosztott csavargó, találkoznak egymásaal. Egy... több»

Két fiatal története, akiknek ugyanaz a keresztje: rákaptak az emberhúsra. A fiatalok - Timothee Chalamet és Chloë Sevigny - a kirekesztettek Amerikájában járják az utakat, hogy megtalálják a lány elveszett anyját. Furcsa egyvelege a horrornak és az érzelmeknek. De lehet-e szerelmes egymásba két eleve elkárhozott lélek?