Guillermo del Toronak nincs ideje senki rágalmaira Martin Scorsese-t illetően. A faun labirintusa  Oscar-díjasa a közösségi médiában vette védelmébe Scorsesét a The Critic által közzétett "sértő, kegyetlen és rossz szándékú" esszével szemben, amely Scorsesét "egyenlőtlen tehetségként" becsmérelte, akinek "önimádata" "lealacsonyította a tehetségét".

"Nagyon, nagyon ritkán írok ide ellentmondásos dolgokat" - posztolta del Toro - "de a tévhitek, hanyag pontatlanságok és ellenséges, tényleges indoklással nem alátámasztott jelzők mennyisége sértő, kegyetlen és rossz szándékú."

"Hogy egyértelmű legyen: ha Isten felajánlaná, hogy megrövidíti az életemet, hogy meghosszabbítsa Scorsese életét - elfogadnám az ajánlatot" - folytatta - "Ez az ember ért a mozihoz. Megvédi a mozit. Megtestesíti a mozit. Mindig is a művészetért és az ipar ellen harcolt. Soha nem szelídült meg, és szilárd helye van a történelemben"."

A Sean Egan által írt kritikai esszé kritizálta A Wall Street farkasa című filmet, mert "fájdalmasan lassú", és a Dühöngő bika címűt is "általános rossz filmkészítésnek" nevezte, amit del Toro visszautasít. A filmrendező azt írta, hogy "filmnyelvi beszélgetésekre, történelemórákra és kutatásra lehet szükség" annak, aki ilyesmit gondol.

"Amikor ilyen darabokat olvasok, mint ez, amelyek az egyik legjóindulatúbb erő és az egyik legbölcsebb ellen irányulnak, valóban érzem a közelgő kulturális összeomlás rezdüléseit - és elgondolkodom: "Mi célból?" ...és tanácstalannak érzem magam" - zárta del Toro.

Del Toro régóta nyíltan kiáll Scorsese mellett. A 2019-es Az Ír fesztiválbemutatója alatt del Toro egy hosszú Twitter-bejegyzést tett közzé, amelyben mesterműként dicsérte a filmet, amiért "az összes gengszter-mítoszt átváltoztatta sajnálkozássá". 

A következő del Toro film a Pinokkió című stop-motion filmje, amely a jövő héten a BFI London Filmfesztiválon tartott világpremier után december 9-én debütál a Netflixen.

81 Pinokkió  (2022)

animáció | családi | dráma | fantasy | musical

A klasszikus mese sötét hangulatú animációs változata az ikonikus rendező, Guillermo del Toro tolmácsolásában. több»