Kiderült, miről szól a Captain Marvel, itt az első fotó!

Egy újabb, nagyobbacska darab került a helyére a Marvel Univerzumban: a Marvel Kapitány már gőzerővel készül Brie Larson főszereplésével – és bár a karakter nem tűnik fel a Bosszúállók: Végtelen háborúban, de minden esély megvan rá, hogy az Bosszúállók: Végjáték-ben megjelenjen. Sőt, esetleg ő legyen az, aki a Marvel Univerzumot a 4-es fázisba (vagy akárhogy is nevezik majd el) vezesse.

A stúdió most hivatalosan is megjelentetett egy fotót a főszereplő Larsonról, aki  - ugyan nem a sok vitát kivált zöld kosztümben, hanem katonai egyenruhában – a nevadai Nellis Air Force bázison feszít Jeannie Leavitt dandártábornok társaságában. Az általa alakított Carol Danvers ugyanis nem csak Captain Marvel – hanem katona és pilóta is.

A stáblista nevei eddig sem képezték titok tárgyát, és számos nagyágyút nyertek meg a projektnek: köszönthetjük benne Jude Law-t, Gemma Chant, Lashana Lynch-et és Samuel L. Jacksont, mint Nick Fury örökös és veterán megszemélyesítőjét, illetve Ben Mendelsohnt, aki a film főgonoszát játssza majd. Azt viszont, hogy ki is lesz ez a főgonosz, még gondosan titkolják. Vagyis minden bizonnyal egy új, de markáns karakter – vagy pont az ellenkezője, és Mendelsohn egy jól ismert figura bőrébe bújik majd.

Több szereplő mellett feltűnik Lee Pace és Djimon Hounsou is, akik szerepeltek már a Marvel A galaxis őrzőiben, mint Ronan és Korath: ők valószínűleg ezekkel a szerepeikkel térnek vissza, és talán nem lő nagyon mellé az, aki azt gondolja: a Captain Marvel egy igen erős történetszövettel érkezik majd, hiszen a főszereplő karakterét a Bosszúállóktól egészen A alaxis őrzőiig lehet nyújtani.

A film a hivatalos történet szerint a 1990-es években játszódik majd:

A történet Carol Danverst követi nyomon, aki a Föld egyik legerősebb hősévé válik, amikor a bolygó két idegen faj háborúja közé szorul. Az 1990-es években játszódó Captain Marvel a Marvel Cinematic Universe történelmének egy új, eddig ismeretlen darabkáját meséli el.

A filmet Anna Boden és Ryan Fleck írja és rendezi, és mellettük még öt másik író kapott szerepet a forgatókönyv készítésekor: Meg LeFauve (“Agymanók,”),  Nicole Perlman (“A galaxis őrzői”),Geneva Robertson-Dworet (“Tomb Raider”) Liz Flahive  és Carly Mensch (“GLOW”).

A kapitányt az univerzum egyik legerősebb karakterének szánják, aki akár a későbbiekben vezető szerepet is betölthet a történetek különböző szálaiban. Ha netán Amerika Kapitány meghal – hiszen Chris Evans már többször nyilatkozta, hogy végleg letenné a vibránium pajzsot a jelmezzel együtt -, akkor mindenképpen kell valaki, aki képes tiszta fejjel és jó szívvel rendet tenni a szuperhősök között. Egy olyan valaki, aki jó stratéga és emberi vezető. Lehet, hogy ez tényleg Larson lesz.

A Captain Marvel jövőre, 2019. márciusában kerül majd a mozikba.

Addig is itt az ízelítő: