Kirúgták a Star Wars IX rendezőjét

Nem alakulnak simán a dolgok a Star Wars franchise körül.

A közelmúltban robbant a hír, hogy a Disney a forgatás kellős közepén vált meg a Han Solo film rendezőpárosától, most azonban a Jurassic World direktorának is búcsút intettek, természetesen a már megszokott diplomatikus keretek között.

"A Lucasfilm és Colin Trevorrow közös megegyezéssel úgy döntött, hogy elválnak útjaik a Star Wars IX kapcsán. Colin kiváló partner volt a fejlesztés során, de arra a következtetésre jutottunk, hogy a projekt további jövőjével kapcsolatban nem egyeznek meg az elképzeléseink. A legjobbakat kívánjuk Colinnak, hamarosan új információkat osztunk meg a filmről" - állt a közleményben.

A Lucasfilm nem tétovázott sokat, és rögtön leszerződtették a Harry Potter and the Crused Child-nak köszönhetően ismertté vált Jack Thorne-t, hogy dolgozza át a Trevorrow és Derek Connolly által írt forgatókönyvet.

Az elmúlt hónapok során pletykaszinten felmerült már, hogy a rendező és a Lucasfilm között nem alakul rózsásan a viszony. A kapcsolat megromlása nagyjából Trevorrow évek óta dédelgetett szenvedély projektjének, a The Book of Henry premierjének környékére tehető, melyet igen negatívan fogadtak a kritikusok és a nézők egyaránt.  

Ahogy a bevezetőben is említettük, nem ez az első eset, hogy a Lucasfilm a munkafolyamatok közepén válik meg egy rendezőtől. Hasonlóan járt Josh Trank (Az erő krónikája) is a Fantasztikus Négyes bukása után, akárcsak  Phil Lord és Chris Miller a Star Wars: Han Solo film esetében, de a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet utólagos forgatását sem az eredeti direktor, Gareth Edwards vezényelte.