A 2011-es év Emilia Clarke számára nem csupán karrierjében, hanem életében is egyaránt hatalmas fordulatot és változást tartogatott.

Az HBO nagysikerű sorozata, a Trónok harca egyúttal elismerést hozott a fiatal színésznő számára is. A sorozat munkálatainak feszítet tempója azonban nem kevés stresszel járt, így Clarke mindezt edzéssel próbálta meg levezetni.

„Sorozatszínészként állandóan formában kell tartania magát az embernek, ezt csinálják a sorozatszínészek. Emlékszem, 2011. február 11-én reggel edzeni mentem, átöltöztem, de már akkor annyira émelyegtem, hogy alig bírtam bekötni a cipőmet. Az első gyakorlatok során rettenetesen nagy erőt kellett vennem magamon, hogy el tudjam végezni azokat.”, mesélte a színésznő a The New Yorker magazinnak adott nyilatkozatában.

Az edzést azonban nem tudta folytatni, ki kellett rohannia az öltözőbe az erős rosszulléte miatt. „A mosdóba rohantam, ahol egyszerűen földre rogytam az erős fájdalomtól, amely egyre csak intenzívebbé és elviselhetetlenebbé vált. Ekkor már biztos voltam benne, hogy valami tényleg nincs rendben.”

Egy nő talált a magatehetetlen színésznőre, akihez azonnal mentőt hívtak. Mind kiderült, koponyaűri vérzés okozta Emilia Clarke fájdalmait és eszméletvesztését, amelyet azonnal műteni kellett. A három órás beavatkozást követően a felépülés hosszadalmas volt, hiszen a színésznő beszédképessége is sérült, ez pedig veszélyeztette karrierjét is. Clake annyira maga alatt volt ebben az időszakban, hogy gyakorta gondolt a halálra is.

Csakhogy az operáció sem volt sikeresnek mondható, az ébresztés után a fájdalmak nem szűntek meg, így újabb beavatkozásra volt szükség.

A színésznő mára teljesen felépült, és létrehozta a SameYou nevű alapítványt, amely a hasonló problémákkal küzdőket segíti. Emilia Clarke-ot pedig ez év április 14-én láthatjuk újra a képernyőn, a Trónok harca befejező évadában.