45 Grimcutty  (2022)

Az október a horrorhónap, közeledik a Halloween, így a nagy streaming szolgáltatók is beizzítják a félelemgenerátorokat. Így tett a minap a Disney+ is, amely – bár neve családi csatornának sejteti – szintén kínál horrort az előfizetőinek. Most például egy vadonatújat, amely egyértelműen a fiatalabb generációt célozza témájával.

Miről szól?

A Grimcutty nem egy Grimm-mese, bár van annyira hátborzongató, mint azok. A történet a fiatalok körében sajnálatosan népszerű internetes kihívásokat veszi alapul, amelyek közül nem egy, nem kettő kimondottan veszélyes. Sokszor hallani olyan híreket, hogy egy gyermek vagy tini belehalt egy TikTok vagy egyéb platformon terjedő kihívás teljesítésébe.

Erre támaszkodik a Grimcutty is, amely a filmben szereplő internetes kihívás neve. A szülők nincsenek vele teljesen tisztában, hogy miből is áll ez a kihívás, de azt tudják, hogy veszélyes. Amikor egy fiatal lány, Asha a kezén vágott sebekkel bukkan fel a szülei előtt, azok azt hiszik, hogy saját magát sebesítette meg a kihívás miatt. De valójában Grimcutty egy szörny, amely vadászik a gyerekekre. Ashát a szülei eltiltják az internettől, így magára marad, miközben a szörnyeteg tovább vadászik rá.

Kiket láthatunk?

A filmben kifejezetten nagy világsztárokat ne is keressünk, de így is akadnak olyan színészek, akiket filmekben, de többnyire inkább sorozatokban már láthattunk korábban. Ilyen Alona Tal (Veronica Mars, Odaát), Shannyn Sossamon (Wayward Pines, Lovagregény), Jeff Meacham, John Ross Bowie (az Agymenők Barry Kripkéje), Nanrisa Lee, Sara Wolfkind, Usman Ally (A SHIELD ügynökei, Castle) és Callan Farris is.

Kik készítették?

A Grimcutty forgatókönyvét a feltörekvő John Ross írta, aki kifejezetten horrorban utazik. Ő foglalta el a rendezői széket is és a jelek szerint pályafutása eddigi legjobb filmjét készítette el.