Időnként remek program újra elővenni a régi kedvenc filmeket. És mi lehetne erre jobb alkalom, mint amikor valamelyik klasszikus bekerül valamelyik nagy streaming szolgáltató kínálatába? Ahogy most történt A Thomas Crown-ügy és az HBO Max esetében.

John McTiernan rendező, akit a többség valószínűleg John McClane toronyházas balhéja kapcsán ismer, egy első percétől az utolsóig izgalmas krimi-thrillert tett le az asztalra 1999-ben. A történet főhőse egy milliárdos világfi, Thomas Crown, aki olyan társadalmi rétegben tengeti életét, ahol tényleg bármit lehet. Szinte már a törvény felett áll, státusza megkérdőjelezhetetlen, éppen ezért senkit sem gyanakodik rá, amikor elkövetik az évszázad műkincsrablását. Kivéve egy nyomozót, Catherine Banninget, akit viszont érzelmi szálak fűznek a playboyhoz.

A Thomas Crown-ügy nem csak a rendezői székben vonultatott fel világsztárokat, de a színészi gárdában is. A címszereplőt az akkoriban karrierje abszolút csúcsán lévő Pierce Brosnan alakította, az utána nyomozó Catherine Banninget pedig Rene Russo. Mellettük még olyan sztárok tűntek fel a filmben, mint Faye Dunaway, Mark Margolis, Ben Gazzara vagy Denis Leary.

Ha egy szövevényes macska-egér játszmát keresel hétvégére, akkor ne is keresgélj tovább! Az adatlapján az HBO Max logójára kattintva már kezdődhet is a lejátszás, amennyiben rendelkezel élő előfizetéssel a platformra.