Az időutazás az egyik legizgalmasabb téma a filmiparban, egyben az egyik legveszélyesebb is. Nem nehéz ugyanis belegabalyodni a sztoriba és az ok-okozati összefüggések egyébként is bonyolult hálójába, ha megbolygatjuk őket. Mégis imádjuk az ilyen filmeket, mert feszegetik az örök érvényű kérdést: mi lett volna, ha? Időutazásról általában sci-fit, horrort vagy kalandfilmet szokás forgatni, de nem példa nélküli, ha épp romantikus mozi kerekedik belőle. Mint például a 2013-as Időről időre.

A film története Tim Lake-ről, egy fiatal srácról szól, aki a szüleivel és a húgával él együtt. Teljesen átlagos életet él egészen addig, amíg 21 éves korában az apja be nem avatja a családi titokba: a család férfi tagjai képesek utazni az időben. Egészen pontosan az addig eltelt életük szinte bármely pontjára vissza tudnak ugrani, de az apja óva inti attól, hogy ezt a képességét pénz- vagy hírnévszerzésre használja. Tim ehelyett úgy dönt, hogy a szerelmi életét fogja egyengetni különleges képességével.

Igen ám, csakhogy mint minden időutazós filmben, itt sem minden fenékig tejfel. Minden módosításnak a múltban, hatása van a dolgok további alakulására és bizony nem minden módosítás úgy sül el, ahogy azt előre tervezte. Tim ezzel a tudással éli az életét, amelyben időnként olyan döntéseket is meg kell hoznia, amelyek talán épp azért sokkal nehezebbek, mert képes lehetne változtatni.

Az Időről időre egy romantikus dráma, amely meggyőzte a kritikusokat és a rajongók is imádták. A Rotten Tomatoes oldalán előbbiek 71 százaléka értékelte pozitívan, utóbbiak 82 százaléka. Itt, a Mafabon is hasonlóan vélekednek olvasóink, tőlük 86 százalékos tetszési indexet kapott.

A film forgatókönyvét Richard Curtis írta, aki a rendezést is magára vállalta. Timet Domhnall Gleeson alakítja, az apját pedig Bill Nighy. Mellettük még a fontosabb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Rachel McAdams, Lydia Wilson, Tom Hollander, de feltűnik benne Margot Robbie is.

Ha van élő előfizetésed az HBO Maxra, akkor elég csak a film itteni adatlapján a megfelelő logóra kattintanod és máris indul az időutazó kaland!