Bár Eddie Murphy számos emlékezetes alakítást hozott pályafutása során, mindegyik közül talán az egyik legemlékezetesebb az Amerikába jöttemben látható, amely még néhány napig elérhető a Netflixen.

John Landis 1988-as rendezése még 2021-ben kapott folytatást, az Amerikába jöttem 2 sikere ugyanakkor messze elmaradt az első résztől. A történet szerint Akeem egy kis afrikai ország, Zamunda hercegeként épp házasodni készül, a szülei legalábbis ezt várják tőle, ő azonban úgy érzi, mégiscsak olyasvalakivel szeretné összekötni az életét, akit valóban szeretni tud. Hercegünk a fényes palota falait maga mögött hagyva útra kell Amerikába, hogy ott találja meg jegyesét, ahol egyúttal megismeri a hétköznapi emberek életét is.

Az Amerikába jöttem a Rotten Tomatoes portálon 73 százalékos értékelést kapott a kritikusoktól, míg a nézők 85 százalékot adtak rá, a hazai közönség mindemellett 80 százalékra értékelte a Mafabon.

Eddie Murphy mellett a film további főszerepében Arsenio Hall, James Earl Jones, Cuba Gooding Jr., Ralph Bellamy, Vondie Curtis-Hall és  Eriq La Salle láthatók. Az Amerikába jöttem március 30-ig érhető el a platform műsorkínálatában, a film mafabos adatlapján található Netflix ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

romantikus | szatíra | vígjáték

Akeem (Eddie Murphy) egy kis afrikai ország hercege, mindene megvan, amire csak vágyhat. Egy valamit azonban nem kaphat meg, ugyanis nem talál olyan nőt, aki csak magáért szereti és... több»