Máris áll a bál Anne Hathaway Godzilla-filmje körülA kép forrása: Warner Bros.

A Godzilla jogait birtokló Toho máris beperelte a Voltage Pictures-t, szerintük ugyanis a hollywoodi stúdió a Colossal című filmterve visszaélés a szellemi termékükkel.

Múlt héten a Cannes-i filmfesztiválon derült ki, hogy Nacho Vigalondo rendezi a Colossal című filmet, mely többek között azzal verte ki a japán Toho stúdiónál a biztosítékot, hogy úgy emlegetik, mint a produkciót, mely ötvözi a Godzillat és az Elveszett jelentést.

A projektről egyelőre annyit lehet tudni, hogy címszereplője egy óriásgyík lesz, míg az élőszereplők egyikét Anne Hathaway alakítja, aki miután arról értesült, hogy egy szörny pusztít Tokióban, kénytelen rádöbbenni, hogy valamiféle pszichés kapcsolatban áll a lénnyel.

A Toho 1954. óta több mint 20 Godzilla-filmet készített, és két hollywoodi adaptációt licenszelt, így érthető okokból nem szívesen engednék ki a kezükből az ikonikus karaktert. Nyilvánvalóan az sem segít a Voltage-en, hogy az első film is Tokióban játszódott.

A Toho máris pert kezdeményezett a kaliforniai bíróságon szellemi termékkel való jogtalan visszaélés címén. A japánok malmára hajtja a vizet az is, hogy a Colossal készítői a potenciális befektetőknek küldött emailjeikhez Gareth Edwars tavalyi hivatalos Godzilla-filmjének képeit mellékelték illusztrációként, és ha ez még nem lenne elég, ugyanezen üzenetekhez a Toho számos korábbi filmjéből is mellékeltek képanyagot.

A Los Angeles-i központú Voltage, melynek az utóbbi években olyan filmeket köszönhettünk, mint a Mielőtt meghaltam vagy A bombák földjén, még nem kommentálta a vádakat.