84 Zombieland  (2009)

Azért vannak jó oldalai is a koronavírus-járványnak: rengeteg híresség igyekszik valami extrával feldobni rajongói napjait. Így tett a minap a Paul Wernick és Rhett Reese forgatókönyvíró-páros is, akik felfedték a Zombieland egy érdekességét.

A 2009-es zombis horrorvígjáték története egy maréknyi túlélőről szól, akik normál körülmények között messze elkerülték volna egymást, ám az apokalipszis összehozta őket, hogy együtt próbáljanak meg túlélni. Ez természetesen egy rakás vicces szituációt is eredményez. Az egyik ilyen volt, mikor a négy túlélő véletlenül belebotlik Bill Murray-be, aki zombinak álcázva magát élte túl az apokalipszist.

Kevesen tudják, de Bill Murray csak a negyedik kiválasztott volt erre a szerepre. Az írók eredetileg Patrick Swayze-t nézték ki egy cameóra, ám sajnos eddigre a színész már olyan súlyos beteg volt, hogy nem tudott több munkát vállalni. Ekkor jött a képbe Sylvester Stallone, ám ő máig ismeretlen okokból szintén visszautasította a lehetőséget.

A harmadik kiszemelt is tipikusan olyan színész, aki sosem vette magát túl komolyan, így jó esély mutatkozott rá, hogy kifigurázza saját magát. Ő Mark Hamill. Paul Wernick a minap a hivatalos Twitter-csatornáján tette közzé az eredeti forgatókönyv azon oldalait, amelyek Luke Skywalker felbukkanásának eseményeit írja le. Ezek szerint a túlélők nagyjából ugyanúgy találkoztak volna vele, mint végül Bill Murray-vel tették. Ekkor kiderül, hogy Tallahassee (Woody Harrelson) gyerekkorában hatalmas Star Wars rajongó volt, ám ezért számtalanszor megalázták az iskolatársai. Egyszer, még az apokalipszis kitörése előtt Las Vegasban találkozott Mark Hamillel, akit meg is hívott egy koktélra, ám amikor az nem figyelt, beleköpött, hogy így álljon bosszút a gyerekkorában őt ért atrocitásokért. Mikor ezt Tallahassee elmeséli a színésznek, az rátámad és összeverekednek, végül Tallahassee megöli a színészt.

Hogy ez mennyire illett volna bele a filmbe, illetve mindez mennyire lett volna valójában vicces, azt már sosem tudhatjuk meg. Ami nem feltétlenül baj, mivel a végső változat pont úgy lett jó, ahogy van.