Juan Antonio Bayona (Szólít a szörny), a nemzetközileg elismert rendező a Netflixszel együttműködve készítette el az ötödik filmjét, amely A hó társadalma címet viseli. 

A film Pablo Vierci regényének adaptációja, amely az 1972-ben az Andokban rekedt 571-es járat utasainak megrázó igaz történetét meséli el. A túlélőknek 72 napot kellett kiállniuk a szélsőséges körülmények között, ez a megpróbáltatás évtizedek óta foglalkoztatja a világ figyelmét.

A film jelentős felhajtást váltott ki, és a Netflix egyik legjobban várt projektjének számított. A stábot fiatal uruguayi és argentin színészek alkotják, akiknek többsége most debütál egy nagyszabású produkcióban.

Bayonát hosszú ideje foglalkoztatja ez a történet, mely nem kis kihívás elé állította a rendezőt a történelmi és érzelmi súlya miatt. A túlélők megpróbáltatásainak bemutatása mellett az alkotók céljai között szerepelt, hogy bemutassák, hogyan alakította az esemény a későbbi életüket. 

A kiterjedt, első kézből származó beszámolókon alapuló film a 20. század egyik legmegdöbbentőbb túléléstörténete mely mától látható a Netflixen. Ha felkeltette az érdeklődésedet a film, a mafabos adatlapról a Netflix logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.