Megérkezett a Netflix műsorkínálatában a Beugrottam, amely a Hitchcock filmek világát idézi meg, emellett pedig egy igencsak komoly társadalmi témát is magában hordoz.

Babak Anvari rendezésének főszerepeiben Kelly Macdonald, Hugh Bonneville, George MacKay, Antonio Khela, Percelle Ascott, Varada Sethu és Amerjit Deu láthatók. Anvari filmjének megjelenése akár időszerűnek is mondható, maga a rendező egy korábbi interjúban azt is elárulta, hogy a témát valós események ihlették.

MIRŐL SZÓL?

Toby, a fiatal graffitiművész alkotásaival a gazdag elit otthonait veszi célba, viszont amikor egy köztiszteletnek örvendő bíró házában megdöbbentő titokra bukkan, nagyon hamar bajban találja saját magát, rövidesen pedig szeretteit is okkal féltheti. A játszma kezdetét veszi, a tét pedig nem kicsit, hiszen Toby jó eséllyel mindent elveszíthet, amely eddig fontos volt számára.

IGAZ TÖRTÉNET ALAPJÁN?

Bár a Beugrottam nem igaz történet alapján készült, Anvari elmondása szerint valós események inspirálták a forgatókönyv fejlesztése során. “Nyilvánvalóan fikcióról van szó. A számos változás ellenére úgy tűnik, hogy a hatalom mindig is a hatalmasok kezében van és lesz. Az a világ, amelyben ők mozognak igazságtalanságot szül a társadalom szélesebb köreiben. A film érinti ezt a témát, így aktuálisnak is gondolom” - mondta a rendező a Digital Spy-nak adott interjújában.

INSPIRÁCIÓ

A film cselekményének előzménye Fede Alvarez Vaksötét című filmjét idézi meg. Anvari határozottan szórakoztatónak szánta a produkciót, amely jócskán bővelkedik fordulatokban.

69 Beugrottam  (2022)

thriller

Egy fiatal graffitiművész egy megdöbbentő titokra bukkan, amely veszélybe sodorja őt és a hozzá legközelebb állókat. több»