Mától a Netflixen: Mi ez az új képregény adaptáció, ami a nyár legnagyobb dobása lehet? (Sandman: Az álmok fejedelme)

Ma új sorozat debütál a Netflixen és egyes vélemények szerint ez lehet az idei nyár nagy dobása a Netflixen. A Sandman: Az álmok fejedelme egy fantasy kalandsorozat lesz, amelyről most összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes.

Egy újabb képregényadaptáció

A Sandman: Az álmok fejedelme egy 1989 és 1996 között futott DC-képregény feldolgozása. A képregényt az a Neil Gaiman írta, akinek többek közt az Amerikai istenek és az Elveszett próféciák képregényeket is köszönhettük. Ezekből már szintén készült adaptáció, amelyek az Amazon Prime-on nézhetők meg és mindkettő – kiváltképp a Good Omens – piszkosul népszerű.

Álmok, halál, vágy és a tesók

De miről fog szólni a Sandman: Az álmok fejedelme? A sztori szerint minden emberi érzésnek vagy fogalomnak vannak urai. Ők a Végtelenek, akik ezek megtestesítői. Ilyen Morpheus, az álmok és rémálmok ura is, aki az Álomvilág nevű birodalmat vezeti. Testvérei pedig a Halál, a Vágy, a Kétségbeesés és hasonlók. A történet Morpheust fogja követni, akit egy halandó varázsló a saját testében ejt foglyul, mert le akarja általa győzni a halált.

Neil Gaiman foggal-körömmel küzdött az adaptációk ellen

Érdekes, hogy a Sandman képregényeket már többször is megpróbálták feldolgozni hol sorozat, hol film formájában. Ezek a próbálkozások végül mindig kudarccal végződtek, sosem készülhettek el. És ebben a képregények szerzője, Neil Gaiman keze is vastagon benne volt. Az író sosem titkolta, hogy az elmúlt harminc évben mindent megtett, hogy megakadályozza a rossz adaptációk elkészítését. És büszke rá, hogy mostanáig mindig sikerrel is járt. Talán most ő is elégedett lesz, bár sokan azt mondják, hogy a sorozatot nehezebb lesz azoknak megérteni, akik nem olvasták a képregényeket.

Kik lesznek az Álom, a Halál, a Vágy és a többiek?

A sorozat forgatókönyvét Neil Gaiman közreműködésével David S. Goyer és Allan Heinberg írta. Morpheus szerepét Tom Sturridge kapta, mellette olyan színészeket láthatunk majd, mint Kirby Howell-Baptiste (Halál), Vivienne Acheampong (Lucienne), Gwendoline Christie (Lucifer), Mason Alexander Park (Vágy), Patton Oswalt (Matthew, a szarkasztikus holló, neki csak a hangját kölcsönzi) és Charles Dance (Roderick Burgess). De láthatjuk majd Jenna-Louise Colemant, David Thewlist és Boyd Holbrookot is.

akció | dráma | fantasy | horror | kaland | sci-fi

Álom, az álmok megtestesítője fogságban sínylődött egy halandó varázsló birtokában. Évtizedekkel később sikerül megszöknie, és hosszú utazásra indul, hogy visszaszerezze... több»