Vajon örökre eltűntek a szellemek? Azóta, hogy négy elszánt lúzer megbirkózott a New Yorkot elárasztó túlvilági lényekkel, senki sem találkozott kis zöld vagy nagy lila, a falon áthatoló, gyilkos humorú túlvilági lényekkel..

De semmi sem tart örökké. Ismét szükség van arra, hogy néhány rettenthetetlen harcos kezébe vegye a plazmafegyvert. Sajnos nincs tolongás a pozícióért... Kivéve az egyik egykori szellemirtó fiatal unokáját, aki megtalálja a nagyapja pincéjében az eredeti felszerelés poros-pókhálós maradványait. És amikor minden sarokban szellemek kísértenek, beindítja a régi járgányt, és elindul, hogy rendet tegyen a hívatlan túlvilági lények között.

A legendás és örökzöld Szellemirtók végre méltó utódot kapott: az eredeti nagy csapat közreműködésével, de a szellemirtók új generációjával folytatódott a halhatatlan vígjáték.

A Szellemirtók: Az örökség egy 2021-es amerikai természetfeletti vígjáték, amit Jason Reitman rendezett, aki Gil Kenannal közösen írta a forgatókönyvet. Ez a Szellemirtók (1984) és a Szellemirtók 2.(1989) folytatása, valamint a Szellemirtók franchise negyedik filmje. A filmben Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace és Paul Rudd játszanak, Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts és Sigourney Weaver pedig korábbi karaktereiket alakítják a korábbi filmekből. A Szellemirtók 2.  eseményeit követő 32 évben játszódik, és egy egyedülálló anyát és gyermekeit követi, akik egy Oklahomai farmon költöznek be, amit az elhagyott apja, Egon Spengler örökölt, aki az eredeti Szellemirtók csapatának tagja volt.

Amint kifogy az opciókból és a pénzből, a magányos anya, Callie, két tinédzser gyermekével, Phoebe-vel és Trevorral, egy Summerville nevű városban telepszik le Oklahoma-ban. És most már nincs visszaút. Ahogy a család megpróbál beilleszkedni a helyi közösségbe, otthonossá tenni Callie elhunyt apjának lepukkant házát, váratlan titkok bukkannak felszínre. Egy furcsa jármű rohad a pajtában, úgy tűnik, kapcsolatban áll a környék rejtélyes szeizmikus tevékenységével, és valami még ennél is sokkolóbb: a 80-as évekbeli New York-i Stay-Puft Pillecukor-ember incidens. Az 1989-es Szellemirtók 2. furcsa eseményei óta nem tapasztaltak további megmagyarázhatatlan eseményeket. Ismétlődik a történelem? Phoebe összekapcsolja-e a pontokat, megszólaltatja-e nagyapját, és felfedezi-e a család kapcsolatát az eredeti Szellemirtókkal?

Az új film 2021-ben 129,4 millió dollárt hozott az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában, valamint 75 millió dollárt más területeken, összesen 204,3 millió dollárt világszerte.

A Mafab olvasóinak véleménye alapján a film jelenleg 70%-os értékelésen áll.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a mozi mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix ikonra kattintani.

akció | dráma | fantasy | vígjáték

Azt követően, hogy négy hős Manhettenben ádáz küzdelem során elűzte a világunkból a szellemeket, a túlvilági lények mintha örökre eltűntek volna a Föld színéről? Az új... több»