Matthew McConaughey 14,5 millió dolláros gázsiért sem vállalt újra romantikus filmszerepet

Voltak idők, amikor Matthew McConaughey neve egyet jelentett a legjobb romantikus filmekkel, a színész az elmúlt időkben szinte teljesen más szerepekben tűnt fel, és úgy tűnik, többet nem is kíván ilyen produkciókban szerepelni.

Szeretném, ha szeretnél, Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?, Anyám nyakán, Bolondok aranya, Excsajok szelleme, hogy csupán néhány olyan filmet említsünk, amelyek a 2000-es évek elején Hollywood egyik legkeresettebb színészévé léptették elő McConaughey-t. Frissen megjelent Greenlights című önéletrajzi kötetében viszont azt is is elárulta, hogy többé nem szeretne ebben a műfajban szerepelni, mindez pedig egyáltalán nem pénz kérdése.

“Élveztem, hogy némi könnyed kikapcsolódást nyújthatok az emberek számára, ami valamennyire menekülés egy kicsit a stresszes mindennapok elől. Egy olyan történetben, amelyben a férfi mindent megtesz, hogy megszerezze élete szerelmét, azt hiszem, hogy ezekelle a szerepekkel vettem át Hugh Granttől a stafétát” - írja a McConaughey, ennek kapcsán pedig azt is megjegyzi, hogy még a 2010-es évek elején kapott ismét felkérést egy romantikus filmben való szereplésre, amelyért 14,5 millió dollár gázsi járt volna.

“Nem fogadhattam el az ajánlatot. Ha egyszerűen nem csinálhattam azt, amit szerettem volna, akkor nem akartam semmit sem csinálni, nem számított a pénz” - írja a színész. A Greenlights egy igencsak őszinte kötetnek bizonyul, amelyben McConaughey további számos megdöbbentő életeseményről számol be.