Még zöldebb a szomszéd nője – Két színész miatt nem készült el sosem a folytatás

Korábban már írtunk a nagysikerű A szomszéd nője mindig zöldebb című Lemmon-Matthau filmről. Az első rész sikere után talán nem is volt kérdés, hogy elkészüljön a Még zöldebb a szomszéd nője, amely a két legendás színész nyolcadik közös filmje.

A film története szerint John és Max még mindig egymást heccelve élik mindennapjaikat. Egy nap azonban a városba érkezik Maria (Sophia Loren), aki kedvenc horgászboltjuk helyén egy éttermet akar nyitni. A két öregúr mindent megtesz, hogy mindezt megakadályozzák, de Max szívét szinte azonnal elrabolja az asszony.

A sztori egyik alapötlete ezúttal is olyan idős emberek köré épül, aki korukat meghazudtolva továbbra is mélyen életigenlő mindennapokat élnek. Ki gondolná ugyanis, hogy a filmben Maria édesanyját alakító Ann Morgan Guilbert mindössze hat évvel idősebb Sophia Lorennél.

A történetet azonban némileg árnyalja, hogy a készítők már jó előre egy harmadik rész elkészítésén törték a fejüket, amelyben természetesen Burgess Meredith, illetve Marcello Mastroianni is szerepet kapott volna mint Maria volt férje. A két színész váratlan halála miatt azonban a harmadik rész sosem készült el.

Lemmon és Matthau mindenesetre további két filmet készített együtt, amely a Tengerre, tata! és a Furcsa pár 2 volt, amelyek sajnos azonban rendre alulmúlták a nézők és szakma elvárásait.

romantikus | vígjáték

Az még mindig egymást heccelő két öreg kópé, John (Jack Lemmon) és Max (Walter Matthau) újabb kalandokba keverednek, amikor a városba érkezik a csodálatos Maria (Sophia Loren),... több»