A DC filmes univerzuma, ahogyan azt a 2013-as Az acélember óta ismertük, idén ér véget a Flash – A Villám (mozibemutató: 2023. június 15.), a Kék Bogár (augusztus 17.) és az Aquaman és az elveszett királyság: Elveszett királyság (december 21.) című filmekkel.

És jön az új DC Univerzum (DC), amelyet jelenleg a még meglehetősen friss DC Studios főnökei, James Gunn és Peter Safran készítenek elő.

Miután a múltban a konkurens Marvel MCU-jának utánzásával küszködtek, Gunn és Safran most a semmiből akarja újraindítani az egész DCU-t egy világos vízióval, szorosan összekapcsolva a készülő filmeket, sorozatokat és videojátékokat (eltekintve az úgynevezett önálló Elseworld-projektektől, mint a Robert Pattinsonnal készült Batman vagy a Joaquin Phoenixszel készült Joker filmek).

Bizonyos értelemben (esetleg a multiverzumon keresztül) a régi DCEU-t is fel akarják venni, és legalább néhány ismerős színészt és színésznőt átemelni onnan. Egyelőre azonban csak Viola Davis Amanda Wallerét erősítették meg, aki saját sorozatot kap, és Sean Gunnét, aki ismét a The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag bizarr Menyétje lesz a Creature Commandos című animációs sorozatban. Mindenekelőtt azonban az egész egy újrakezdés lesz, sok új arccal - és végre megerősítették az elsőt is:

Frank Grillo is a DCU tagja lesz. Ezt maga az akciósztár jelentette be a ComicBook.com-nak adott interjújában.

A MARVELTŐL A DC-IG

Frank Grillo jelentős szerepeket játszott eddig is, legutóbb például a Boss Level - Játszd újra című akció-látványosságában Mel Gibson oldalán. A szélesebb közönség azonban leginkább az MCU gonosztevőjeként, Brock Rumlow-ként, azaz Crossbones-ként ismeri, aki Amerika kapitánynak okozott nehéz perceket többek között az Amerika kapitány: Polgárháborúban.

Grillo azonban a ComicBook.com-nak elmondta, hogy csalódott volt Crossbones karakerének kihasználatlansága és sorsa miatt az MCU-ban, amiből szerinte sokkal többet is lehetett volna kihozni. Emiatt is logikus lépés volt számára a Marvel konkurenciájához való átigazolás.

KIT JÁTSZIK FRANK GRILLO A DCU-BAN?

Azt még nem árulta el, hogy milyen szerepet fog játszani a DCU-ban. Az azonban valószínűsíthető, hogy a Creature Commandos című animációs sorozat együttesének tagja lesz, egyrészt azért, mert Grillo eufórikusan, több tűz emojival kommentálta James Gunn egyik Instagram-posztját a sorozat hivatalos grafikájához:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

James Gunn (@jamesgunn) által megosztott bejegyzés

 

Másrészt pedig azért, mert ez az a projekt, amely talán a legmesszebbre jutott, és amely a már említett Waller-sorozattal együtt az új DCU-t fogja bevezetni, mielőtt az a nagyvásznon is elindulna Gunn Superman című filmjével (mozibemutató: 2025. július 10.). James Gunn már megerősítette, hogy a Creature Cmmandos első évadának összes forgatókönyvét megírta, és hogy a címadó csapat néhány tagját - a már említett visszatérő Menyét kivételével - már le is castingolták.

A furcsa szuperlényekből álló csapat további tagjai közé tartozik még Rick Flag Sr. (Rick Flag apja az Öngyilkos osztag filmekből), a kétéltű Nina Mazursky, a radioaktív Doktor Foszforusz, a harci gép G.I. Robot, Eric Frankenstein és Frankenstein menyasszonya. Ebből a választékból a legkönnyebben a durva, 57 éves Grillót tudnánk elképzelni Rick Flag apjaként.

És ne aggódjunk: a Creature Commandos animációs sorozat lesz, így Frank Grillót egyelőre csak hallhatnánk (ráadásul csak az eredeti változatban). A DC főnökei azonban már most megígérték, hogy azok a színészek és színésznők, akik az animációs karaktereknek kölcsönzik a hangjukat, a későbbiekben élőszereplős DCU-produkciókban is eljátsszák őket a kamera előtt.

Frank Grillo előtt tehát még nagy DCU-s jövő állhat az MCU-ból való távozása után. És lehet, hogy nem ő lesz az egyetlen Marvel-sztár, hiszen Gunn már bejelentette, hogy a közelgő MCU-trilógia lezárása, A galaxis őrzői: 3. rész (Guardians Of The Galaxy Vol. 3., mozibemutató: 2023. május 3.) után az űr őrzői közül egyet-kettőt a DCU-ba is elhoz.