Megvan az új Bond-film címeA kép forrása: Photo © Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Bár a Pinewoods stúdiójában tartott sajtótájékoztatón a készítők számos új információval szolgáltak a 24. Bond film kapcsán, azonban a találgatások ezzel még nem értek véget, hiszen a történetet továbbra is homály fedi. A film hivatalos címe 007 Spectre: A Fantom visszatér, mely ismerős lehet a Bond-rajongók számára, ugyanis az azonos nevű nemzetközi terrorszervezet a franchise több epizódjában is előkerült, melynek vezetője Ernst Stavro Blofeld.  

Ami a szereplőket illeti, a visszatérők között Daniel Craigen kívül ott szerepel Rory Kinnear, Ben Whishaw (Q), Naomie Harris (Moneypenny) és Ralph Fiennes (M) is. Először mutatkozik be a franchise filmjeiben a Sherlock Moriartyaként ismertséget szerző Andrew Scott (titkosügynök), A galaxis őrzőiben  Drax karakterét alakító Dave Bautista (Mr. Hinks), a kétszeres Oscar-díjas Christoph Waltz és a Bond-lányokat játszó Monica Bellucci (Lucia Sciara) valamint Léa Seydoux. Az új szereplők mellé természetesen új járgány is jár, mely egy Aston Martin DB10 lesz.

A film forgatási munkálatai december 8-án kezdődnek meg Pinewoodban, de a 7 hónaposra tervezett forgatás során a stáb ellátogat majd Londonba, Ausztriába, Marokkóba, Mexikóvárosba és Rómába is.

A forgatókönyvet a James Bond: Skyfall szkriptjét is jegyző trió, Neal Purvis, John Logan és   írja, az operatőri munkálatokat pedig Hoyte van Hoytema (Suszter, szabó, baka, kém, Csillagok között) látja el. Sam Mendes is visszatér a rendezői székbe, az ő vezényletével készült Skyfall rendkívüli sikereket ért el a kritikusok és a nézők körében is, és világszerte több mint 1 milliárd dolláros bevételre tett szert.

A 007 Spectre: A Fantom visszatér 2015. november 6-án debütál a mozikban.