Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
61%

Suszter, szabó, baka, kém (2011)

Tinker Tailor Soldier Spy
Filmadatlap
 
30
Szereplők
15
Vélemények
23
Képek
5
Videók
Suszter, szabó, baka, kém
 
Puncs   2019. 04. 06.

legújabb vélemény

Szeretem a kémfilmeket, ettől is sokat vártam, de egyáltalán nem kötött le. A színészek kiválók benne, de maga a film iszonyatosan lassú, vontatott és unalmas. Nincs benne semmi izgalom. Az egyedüli pozitívuma a zenéje, az viszont tényleg zseniális.

 
indingo   2018. 03. 17.

Sok kémes filmet láttam már, de ez nem lett a kedvencem. Eléggé lassú a története, nincs benne feszültség. Az elején felvillanó csodás Budapest és Mucsi Zoltán kicsit javította rajta.


 
Zsofi821   2015. 01. 26.

Csalódást okozott a film. Nézhetetlen, unalmas, nagyon elvont.

 
bbozsi   2018. 07. 09.

Pazar film. Realisztikusan mutatja be a kémkedés világát, ahol szürke szemű, szürke öltönyös, kimért emberek egy átlagos irodában végzik a dolgukat, ami speciel a hírszerzés, és így sorsok milliói függnek tőle. Egy pillanatig sem lankadhat a néző figyelme, mert hihetetlen sokszorosan összefüggő a cselekmény.

 
tiszaizsofi   2016. 10. 13.

Iszonyatosan vontatott történet, lassú mederben folyó, unalmas és egyhangú feldolgozása a hidegháborúnak. Elvont és túl okoskodó és száraz film. Egyedül a budapesti jelenetek miatt volt valami kis értelme.

 
valery   2017. 01. 24.

Száraz és unalmas, irritáló és idegesítő dokumentumfilm, ahol az események nagyon langyos és egysíkú mederben folynak. Nem adja vissza érdekesen a kor hangulatát és abszolút nem hiteles.

 
schvarz   2018. 06. 13.

Rettentően rossz film, ami nagyon elvont akar lenni de inkább unalmas, vontatott és semmitmondó lett. A film közepén kijöttünk de ezzel nem voltunk egyedül.

Gary Oldman
Gary Oldman

A film összbevétele 80 630 608 dollár volt (imdb.com).

 

A regényben Jim Prideaux küldetése Csehszlovákiában történt, a filmben azonban Magyarországon. Azért változtatták meg a helyszínt, mert Magyarország húsz százalékos adócsökkentést kínál a filmgyártáshoz.

(Puncs)
 

A film John le Carré regénye alapján készült, ami Suszter, szabó, baka, kém; Árulás és Az áruló címmel is megjelent Magyarországon.

(rbernadett)
 

A filmet hat hónapig vágták.

(kázsé)
 

A film és a könyv címe egy angol gyermekmondókából származik.

(kázsé)
 

Tomas Alfredson első angol nyelvű filmje.

(kázsé)
 

Gary Oldmant hosszú pályafutása alatt először jelölték Oscar-díjra a legjobb színész kategóriában.

(kázsé)
 

Eredetileg Michael Fassbender lett volna Ricky Tarr.

(kázsé)
 

George Smiley szerepére 18 hónapig keresték a megfelelő színészt.

(kázsé)