Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
61%

Suszter, szabó, baka, kém (2011)

Tinker Tailor Soldier Spy
Filmadatlap
 
30
Szereplők
15
Vélemények
23
Képek
5
Videók
Suszter, szabó, baka, kém
 
Puncs   2019. 04. 06.

legújabb vélemény

0

Szeretem a kémfilmeket, ettől is sokat vártam, de egyáltalán nem kötött le. A színészek kiválók benne, de maga a film iszonyatosan lassú, vontatott és unalmas. Nincs benne semmi izgalom. Az egyedüli pozitívuma a zenéje, az viszont tényleg zseniális.

 
indingo   2018. 03. 17.

0

Sok kémes filmet láttam már, de ez nem lett a kedvencem. Eléggé lassú a története, nincs benne feszültség. Az elején felvillanó csodás Budapest és Mucsi Zoltán kicsit javította rajta.


 
Zsofi821   2015. 01. 26.

0

Csalódást okozott a film. Nézhetetlen, unalmas, nagyon elvont.

 
bbozsi   2018. 07. 09.

0

Pazar film. Realisztikusan mutatja be a kémkedés világát, ahol szürke szemű, szürke öltönyös, kimért emberek egy átlagos irodában végzik a dolgukat, ami speciel a hírszerzés, és így sorsok milliói függnek tőle. Egy pillanatig sem lankadhat a néző figyelme, mert hihetetlen sokszorosan összefüggő a cselekmény.

 
tiszaizsofi   2016. 10. 13.

0

Iszonyatosan vontatott történet, lassú mederben folyó, unalmas és egyhangú feldolgozása a hidegháborúnak. Elvont és túl okoskodó és száraz film. Egyedül a budapesti jelenetek miatt volt valami kis értelme.

 
valery   2017. 01. 24.

0

Száraz és unalmas, irritáló és idegesítő dokumentumfilm, ahol az események nagyon langyos és egysíkú mederben folynak. Nem adja vissza érdekesen a kor hangulatát és abszolút nem hiteles.

 
schvarz   2018. 06. 13.

0

Rettentően rossz film, ami nagyon elvont akar lenni de inkább unalmas, vontatott és semmitmondó lett. A film közepén kijöttünk de ezzel nem voltunk egyedül.

Galéria (23)

Gary Oldman
Gary Oldman

Videók (5)

A film összbevétele 80 630 608 dollár volt (imdb.com).

 

A regényben Jim Prideaux küldetése Csehszlovákiában történt, a filmben azonban Magyarországon. Azért változtatták meg a helyszínt, mert Magyarország húsz százalékos adócsökkentést kínál a filmgyártáshoz.

(Puncs)
 

A film John le Carré regénye alapján készült, ami Suszter, szabó, baka, kém; Árulás és Az áruló címmel is megjelent Magyarországon.

(rbernadett)
 

A filmet hat hónapig vágták.

(kázsé)
 

A film és a könyv címe egy angol gyermekmondókából származik.

(kázsé)
 

Tomas Alfredson első angol nyelvű filmje.

(kázsé)
 

Gary Oldmant hosszú pályafutása alatt először jelölték Oscar-díjra a legjobb színész kategóriában.

(kázsé)
 

Eredetileg Michael Fassbender lett volna Ricky Tarr.

(kázsé)
 

George Smiley szerepére 18 hónapig keresték a megfelelő színészt.

(kázsé)