Mindenki tudja, hogy Quentin Tarantino a tízedik rendezése után vissza szeretne vonulni. De a legendás rendező ennél sokkal több film forgatókönyvén dolgozott. Ezek közül az egyik legfurcsább karriert az 1994-es Született gyilkosok futotta be, amiről Quentin Tarantino bármikor nyíltan elmondja, mennyire utálja.

Történt ugyanis, hogy az eredeti tervei szerint ő maga rendezte volna meg a filmet a saját forgatókönyvéből. Csakhogy a ’90-es évek első felében egyszerűen nem talált stúdiót, aki finanszírozta volna a projektet. Ezért végül a szkript eladása mellett döntött, ami így Oliver Stone kezében kötött ki. Ő pedig rögtön neki is állt két társával, David Velozzal és Richard Rutowskival átírni a forgatókönyvet, hogy jobban passzoljon a saját elképzeléseikhez.

Ez volt az a pont – illetve az elkészült mozi nyitójelenete –, ahol Quentin Tarantino megutálta az egészet. A film ugyanis oly mértékben eltávolodott az ő eredeti ötletétől, hogy megkereste Oliver Stone-t és megkérte, hogy vegyék ki a nevét a stáblistából, mert ehhez bizony neki semmi köze.

A sztori itt még nem ért véget. Bár a Született gyilkosok egész szép sikert aratott a kasszáknál, a kritikusok már sokkal szigorúbbak voltak vele, és a benne mutatott erőszak miatt eléggé lehúzták. Quentin Tarantino pedig attól tartott, hogy a nézők az ő nevével is azonosítani fogják a filmet.

Később a rendező az eredeti forgatókönyv alapOliver Stoneján szeretett volna egy regényt is kiadatni, ahogy tette azt több más filmjével is. Ám ekkor Oliver Stone ügyvédei perrel fenyegették meg, mert szerintük a forgatókönyv eladásával minden egyéb jogáról is lemondott – így a könyvkiadásról is. Végül csak sikerült valamilyen megállapodásra jutniuk, mert az eredeti forgatókönyvet mégis kiadhatta, így most mindenki utánajárhat maga, hogy neki melyik verzió tetszik jobban.