Tavaly szeptember közepén debütált a Jó éjt, anyu!, amelyben Naomi Watts alighanem pályafutása egyik legfélelmetesebb alakítását hozta.

A színésznő ráadásul meglehetősen mozgalmas időszak előtt állt, szerepet vállalt a Végtelen viharban és A megfigyelő című produkcióban is. Watts karrierje kétségtelenül virágzik, a színésznő az Entertainment Weekly magazinnak adott tavalyi interjújában elárulta, hogy annak idején a Mulholland Drive - A sötétség útja forgatása után egy általa meg nem nevezett hollywoodi személyiség milyen “tanáccsal” is szolgált.

“Azt mondták nekem: 'Jobb, ha sokat dolgozol, mert 40 éves korodban vége, amikor már nem vagy b*sznivaló, akkor vége az egésznek” - mondta Watts.

“Aztán elgondolkodsz rajta, és azt mondod magadnak: 'Hát, persze! Amikor már nem vagy reproduktív, amikor ezek a szervek már nem működnek, akkor már nem vagy szexi, tehát nem vagy vonzó'. Ez nagyon feldühített” - tette hozzá a színésznő.

Arra a kérdésre, hogy Hollywood mit tehetne másként, hogy egy bizonyos kor felett is teret adjon a nőknek a filmes szakmában, Watts a következőket válaszolta: "Ez egy nagyon kínos beszélgetés, mert az első naptól kezdve elkezdődik az öregedési folyamat. Ez olyasvalami, amivel mindannyiunknak meg kell barátkoznunk, és a nőknek többször kell ezt megtenniük, mint a férfiaknak.”

“Nem beszélünk arról, hogy egy férfi szinte soha nem öregszik. Nem beszélünk az ősz hajáról. Sőt, ha mégis, akkor csak annyit mondunk, hogy 'Ó, egyre jóképűbb, kívánatosabb, erősebb lesz'. És miért erős? Mert tapasztalatokat halmozott fel. Nos, ugyanígy kellene lennie a nőknek is. Nekünk is fontos és erőteljes tapasztalataink vannak ebben a korban, amire büszkének kellene lennünk” - tette hozzá Watts.

Nemrégiben Charlize Theron beszélt arról, hogy pályafutása elején egy forgatáson került rendkívül kényelmetlen helyzetbe, amikor egy rendező folyamatosan ruhapróbát tartott vele. “Emlékszem egy filmre, ahol egy férfi rendező állandóan ruhapróbára vitt. És annyira nyilvánvaló volt, hogy ez a szexualitásommal volt kapcsolatos, és azzal, hogy mennyire vagyok b*sznivaló a filmben. Amikor a pályát kezdem, ez normálisnak számított” - nyilatkozta Theron a Harper's Bazaar magazinnak.