Mit nézzek a hétvégén? 6 új film, amelyeken nem fogsz unatkozni (mozi és streaming, 49. hét - 2023)

A hétvégére érkezik 6 film, melyek közt újdonság és házimoziba régen várt idei siker is lesz!

A történelmi drámák kedvelő járnak igazán jól, mert két életrajzi film is megérkezik, a Golda a mozikban debütál, míg Nolan Oppenheimere végre megérkezik streamingre.

Az animációs filmek szerelmesei is megkapják a magukét a parádés szinkron gárdával megszólaló Kacsalábonnal és jön egy újabb Batman variáció, ezúttal Batman fiának főszereplésével: Kiskarácsony, Batkarácsony.

Ti mit néztek meg a hétvégén?

#6

72 Golda  (2023)

(3) (5)

dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Telekom TVGO | Cinego

Golda Meir, Izrael volt miniszterelnöke számos nehéz és ellentmondásos döntést volt kénytelen meghozni az 1973 októberében kitört jom kippuri háború során. A film az ő... több»

A mozikban a hétvégétől! / A Helen Mirren főszereplésével készült film a 2023-as Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon debütált. Az alkotás rávilágít Meir kezdeti elutasítására az Egyiptom és Szíria felől közelgő támadásról szóló hírszerzési információkkal kapcsolatban, a megelőző csapástól való habozására, valamint az ezt követő háborús erőfeszítésekre. A film részletesen bemutatja a stratégiai döntéseket, a katonai kudarcokat és a végső tűzszünetet, középpontba állítva Golda érzelmi kihívásait és hanyatló egészségi állapotát. Az eseményeket követően évvel később tanúvallomást tett az Agranat Bizottság előtt, és vállalta a felelősséget a hírszerzés hibáiért.
#5

dokumentum

HBO Max

Amanda Mustard fotóriporternő a nagyapja által elkövetett szexuális visszaélésekre irányítja oknyomozó objektívjét, és egy nagy tétekkel teli személyes utazást tár fel az... több»

Az HBO műsorán! / Amanda Mustard fotóriporter visszatér szülővárosába, hogy utánajárjon annak a több évtizedes szexuális visszaélésnek, amelyet családja és közössége a nagyapja által átélt. A nyolc éven át forgatott, a túlélők és az elkövetők egyedi szemszögéből egyaránt elmesélt film a generációk közötti trauma, a megváltás és a családi titkok maró erejének erőteljes portréja. A váratlanul közvetlen és kíméletlen módon a családi tragédiát és a szexuális bántalmazást feltáró, egyedülálló dokumentumfilm középpontjában Mustard (aki Rachel Beth Anderson operatőrrel közösen rendezte a filmet) áll, aki filmkészítő, újságíró, közvetítő, nővér, lány és gyógyító szerepét is magára vállalja. Ennek eredményeképpen a film kevésbé foglalkozik a történtekkel, mint inkább a ki nem mondott harag veszélyeivel és a hallgatás pusztító hatásával.
#4

akció | animáció | kaland

Amazon Prime Video

A kis Damian Wayne szembeszáll az ellenséggel a városában, miután egyedül találja magát a Wayne Manorban. több»

Rendező: Mike Roth
Bemutató a Prime Videón! / Elérkezett az ünnepi szezon, és vele együtt egy új szuperhősös karácsonyi különkiadás is. A Merry Little Batman visszavisz minket Gotham Citybe, hogy egy könnyedebb történetet meséljen a Sötét Lovagról. A szuperhősökben bővelkedő DC Entertainment és a Prime Video ezzel az új filmmel más irányba indul. A film középpontjában Batman fia, Damian Wayne áll, aki a képregény-franchise népszerű szereplője. A Bruce Wayne és Talia al Ghul gyermekeként született Damian ebben a filmben fiatal fiúként jelenik meg, aki apjához akar csatlakozni a bűnüldözés világában. A Merry Little Batmanben Damian Wayne-nek meg kell védenie Gotham Cityt a karácsony tönkretételére törekvő számos híres bűnözőtől. Ebbe a csoportba tartozik Joker, a Pingvin, Poison Ivy, Mr. Freeze és Bane.
#3

60 Távol a világtól  (2023)

(35) (3)

dráma

Netflix

Egy család kirándulása egy luxusházba baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja az eszközeiket, és két idegen jelenik meg az ajtóban, akik egy közelgő... több»

A Netflixen! / A Julia Roberts, Mahershala Ali és Ethan Hawke főszereplésével készült apokaliptikus thriller, amelyet Sam Esmail írt és rendezett, két család történetét meséli el, akik egy megmagyarázhatatlan áramszünet közepette küzdenek a túlélésért. Csak egy dolog biztos: nincs visszaút a normális kerékvágásba. A technológia rejtélyes módon megbolondult, és a családok Long Island-i búvóhelye körüli szarvasok is furcsán viselkednek. A film Rumaan Alam azonos című, 2020-ban megjelent bestsellere alapján készült, aki Barack és Michelle Obama, Tonia Davis, Daniel M. Stillman és Nick Krishnamurthy mellett a film executive producere is.
#2

74 Kacsalábon  (2023)

(8) (9)

animáció | kaland | vígjáték

Mozikban | Telekom TVGO

A Mallard család kissé megrekedt az élettel. Mack, az apa, megelégszik azzal, hogy biztonságban tartja a családját és élvezi a nyugodt, New England-i tavukat. Pam, az anya viszont... több»

Premier a mozikban! / Bár itthon először a mozikban láthatjuk, a produkció meglehetősen egyedi streaming sémát követ: az első négy hónapban a Peacockon lesz elérhető, majd tíz hónapig a Netflixen, majd további négy hónapra visszatér a Peacockra a Universal és a Netflix megállapodásának értelmében. A Minyonok mögött álló stúdió legújabb, fergetegesnek ígérkező animációs filmje december 7-től a hazai mozikban.
#1

77 Oppenheimer  (2023)

(57) (11)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban | SkyShowtime | Telekom TVGO

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»

A Telekom műsorán / A film J. Robert Oppenheimer nyomában jár, akit Cillian Murphy alakít. A tudós, a híres Manhattan-projektet vezette, amely hatalmas erőfeszítéseket tett az atombomba létrehozására a második világháború idején. Murphy elmondta, hogy a szerep, amikor először megmutatták neki "óriási és ijesztő" volt számára. “Ha nem éreztem volna benne kihívást, nem is vállalom. Gyakran fog el a félelem vagy a szorongás, de akkor azt mondom magamnak, hogy már 25 éve vagy a pályán, ezt is megoldom.”- nyilatkozta.