Nagy meglepetés: Ezekkel a filmekkel nyomták le a Disney-t 2023-ban

Bármennyire is meglepő, nem a Disney húzta be a legmagasabb bevételt a 2023-as évben.

A tavalyi év győztese ugyanis az Universal Pictures, ami nem is csoda, hiszen a stúdió olyan címeket hozott, mint a Super Mario Bros.: A film, Oppenheimer és a M3GAN, amelyek összesen 4,907 milliárd dollárt hoztak a konyhára. Ez a “győzelem” pedig pusztán amiatt is figyelemreméltó, mivel 2015 óta nem a Disney húzta be az első helyet.

A stúdió viszont még így is szépen teljesített, összesen 17 cím jelent náluk, A galaxis őrzői: 3. rész,az Indiana Jones és a sors tárcsája és A kis hableány összesen 4,827 milliárd dollárt kaszáltak világszerte, ez pedig a második helyezéshez volt elegendő.

Érdemes megjegyezni, hogy a 80 millió dolláros különbség mellett a Disney hét filmmel kevesebbet is adott ki, ettől függetlenül még mindig ennek a stúdiónak volt a legtöbb megjelenése, amelyek a top10 legmagasabb bevételét hozó címek között szerepeltek. 

A Disney valóban továbbra is a kasszasikerek műhelye tudott maradni, ugyanakkor több 2023-as produkció sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, az olyan produkciók, mint a A Hangya és a Darázs: Kvantumánia, Marvelek és Kísértetkastély enyhén szólva is alul teljesítettek a pénztáraknál.

A harmadik helyet egyébként a Warner Bros. foglalhatja el, a stúdió bevétele 3,84 milliárd dollárra rúgott a tavalyi évben, amelyet a Barbie, Az apáca 2 és a Wonka megjelenésének köszönhet.