Netflix: 3 megdöbbentő dokumentum-sorozat, amiről vétek lenne lemaradni

A Netflix az izgalmas sorozatok mellett már egy ideje nagy hangsúly helyez a megtörtént eseményeket feldoglozó dokusorozatokra, amelyek valóban önálló műfajjá nőtték ki magukat.

Alig két hete debütált a platformon az Igazi amerikai rémálom, amelyről egy rövid ismertetőt lentebb közlünk, ha pedig tetszett a Felicity Morris rendezésében készült, három epizódból álló széria, úgy érdemes megnézni azt a kettőt, amelyet szintén lentebb közlünk egy rövid listában.

Kellemes böngészést és jó szórakozást kívánunk!

#3

dokumentum | krimi | misztikus

Netflix

Egy 2015-ben történt megrázó otthoni betörés és emberrablás után egy házaspárt azzal vádolnak, hogy megrendezték a megpróbáltatást, amikor a nő újra felbukkan. több»

Rendező: Felicity Morris
A valóság időnként sokkal különösebb fordulatokat tartogat, mint fiktív története. Az egyik ilyen legmegdöbbentőbb történetet pedig épp az Igazi amerikai rémálom meséli el, amelyről szinte nehéz is elhinni, hogy valóban megtörtént. A történet középontjában egy házaspár áll, akinek életében egy betörés eseménye különös láncolatát indítja el, miközben az amerikai igazságszolgáltatás sokszor torz és nyakatekert működésével kellett szembesülnie, amely kis híján teljesen tönkretette az életüket.
#2

dokumentum

Netflix

A tragédiák óta eltelt hónapok vizsgálata, amelyek 2019 márciusában globális pánikot keltettek, miután öt hónapon belül két újabb repülőgép zuhant le, ezzel 346 ember... több»

Rendező: Rory Kennedy
bár Rory Kennedy rendező dokumentumfilmje, nem arra a konkrét Alaska Airlines incidensre összpontosít, amelyről egy felvétel szinte vírusként terjedt el a közösségi médiában. Egy baljósan csendes utastér, az utasok oxigénmaszkot viselnek, az éjszakai égbolt pedig tisztán kivehető a gép oldalán tátongó lyukon keresztül. Ez az incidens nagyon is a minőségellenőrzéssel kapcsolatos kérdésekre utal, amelyek egyre inkább körülveszik a Boeinget, különösen a 2018-ban és 2019-ben bekövetkezett két korábbi halálos kimenetelű repülőgép-szerencsétlenség kapcsán. A Boeing vállalat egy volt mérnöke, aki az FAA-nál is dolgozott megdöbbentő kijelentést tett a LA Times-nak adott interjúban: "Azt mondanám a családomnak, hogy kerüljék a MAX-ot. Tényleg mindenkinek elmondanám".
#1

dokumentum

Netflix

Miközben egy orvosi csapat megpróbálja megérteni a tízéves Maya Kowalski ritka betegségét, elkezdik kikérdezni a szüleit. Hirtelen Maya állami gondozásba kerül – annak... több»

Rendező: Henry Roosevelt
Henry Roosevelt rendező dokumentumfilmje tulajdonképpen az amerikai egészségügyi rendszer vádirata, amely hosszan gondolkodóba ejti a nézőt. A film Maya Kowalski történetét meséli el, akit 2016-ban, 10 évesen, fiatal lányként, kínzó fájdalmak közepette szállítottak be egy floridai kórházba. A szülei érthető módon kiakadtak, akkor még ők sem tudták, de az a kórházi kezelés megváltoztatta az egész család, legfőképpen a ma már tinédzser Maya életét is. Alapvetően bár úgy tűnt, hogy Mayának krónikus fájdalmai vannak, amelyekre nem volt könnyen azonosítható magyarázat. Az orvosok mégsem tudtak pontos diagnózist felállítani.