Netflix: A 6 legjobb kémfilm és sorozat, ami felpörgeti az adrenalinszintedet

Vannak olyan munkakörök, amelyek csak úgy könyörögnek a filmes feldolgozásért: nyomozók, halhatatlan harcos zsoldosok, vízvezeték-szerelők...

Ehhez a listához hozzáadhatjuk a kémeket is! A mintegy 100 év alatt, amióta mozgóképet futtatunk a vetítőgépen, több száz film és tévésorozat mutatta be a titkosügynökök világmegmentő bohóckodását. James Bondtól és Jason Bourne-tól kezdve Jack Bauerig és rengeteg más monogramú ügynökig, a kémkedés Hollywood meghatározó jellemzőjévé vált.

Mindez azt jelenti, hogy számos különböző cím közül választhatsz, ha kedved támad egy kémkedős filmezéshez. Akár egy ütős akciófilmhez, akár egy magasröptű rablássorozathoz van kedved, a legjobb helyen jársz.

Az ököllel harcoló kémektől kezdve azokig, akik az eszüket használva járnak túl az ellenség eszén, mindenkinek van választási lehetősége. Olvass tovább, hogy megtudd, melyik hat kémre vadászhatsz a Netflixen!

A visszaszámlálás a lejátszásig... most kezdődik.

#6

66 A szürke ember  (2022)

(26) (5)

akció | thriller

Netflix

Egy Európában élő volt CIA ügynök megpróbálja megmenteni azoknak az életét, akik az ő kilétéről valójában nem is tudnak. több»

A szürke ember című filmben Ryan Gosling játssza Courtland "Court" Gentry CIA-ügynököt (más néven Sierra Six), egy árnyék ügynököt, akinek az álcája lelepleződik, amikor olyan információkra bukkan, amelyekre nem lenne szabad. A halálos kém hamarosan menekülni kényszerül saját kormánya elől - és egy Chris Evans által alakított szadista zsoldos elől. A Billy Bob Thornton, Ana de Armas, Alfre Woodard, Jessica Henwick, Regé-Jean Page és Dhanush által fémjelzett filmben egy repülőgépet, egy buszt és több európai várost is romba döntenek, mielőtt végül elérkezik az egy az egy elleni finálé. A Russo testvérek, akik korábban az utóbbi két Amerika kapitány- és Bosszúállók-filmet rendezték, a kaotikus akciófilmkészítést visszahozták a földre ennél a filmnél: Ez inkább a Tél katonája, mint a Végtelen háború.   
#5

73 Megzsarolva  (2022)

(6)

akció | dráma | kaland | krimi | thriller

Netflix

Egy kezdő ügyvéd története a CIA-nál, aki veszélyes nemzetközi politikai játszmába keveredik, amikor egy korábbi ügynök azzal fenyegetőzik, hogy leleplezi az ügynökséggel... több»

Mintha csak tegnap lett volna, hogy Noah Centineo A fiúknak, akiket szerettem című filmben érettségizett, de a Megzsarolvában már felnőtt dolgok felé fordult, például a világ megmentése felé. Centineo a CIA ügyvédjét, Owen Hendrickset alakítja, akit hamarosan kirángatnak az íróasztala mögül a nemzetközi kémkedés halálos birodalmába. Mielőtt észbe kapna, már profi bérgyilkosok elől menekül, és egy Laura Haddock által alakított szökött CIA-ügynökkel együtt kitalálja, hogyan törhetne be egy svájci bankba. És akkor még nem is beszéltünk arról a sok titkosszolgálati szakzsargonról, amivel meg kell küzdenie.
#4

83 Az izraeli kém  (2019)

(2)

dráma | történelmi

Netflix

Eli Cohen, izraeli kém életének története.

Sacha Baron Cohent valószínűleg leginkább Boratként ismered, a bunkó kazah újságíróként, akinek köszönhetően a "feleségem" a nagybátyád kedvenc mondata lett. De Cohen nem csak tréfamester: Filmekben és sorozatokban is játszott, Martin Scorsese Hugójától kezdve egészen a 2019-es francia thriller-sorozatig. Eli Cohent, az izraeli Moszad kémjét játszva a színész karaktere beépül a szíriai felső tízezerbe, és a hatalmon lévők közeli bizalmasává válik. Az évek során Cohen az életét kockáztatva hírszerzési információkat küld vissza Izraelbe, ami végül megváltoztatja a két ország közötti hatnapos háború menetét. Az igaz történeten alapuló Az izraeli kém kevésbé robbanékony, mint a listán szereplő néhány cím; sokkal inkább a háttéralkukra és a nemzetállamok bonyolult politikai céljaira összpontosít a világszínpadon. Különösen Sacha Baron Cohen kapott dicséretet a sorozatban végzett munkájáért, aki ezúttal kaméleonikus képességeit egy drámaibb szerepbe csatornázta.
#3

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Netflix

Az Interpol világméretű hajszát hirdet a legkeresettebb tolvaj elfogására. Azonban amikor egy vakmerő rablás összehozza az FBI legjobb profilozóját és két rivális bűnözőt,... több»

A pankráció utáni éveiben Dwayne Johnson karriert futott be a törvény nehézkes ügynökeinek alakításában, beleértve a 21. századi cowboyokat, mint például a Fast & Furious-saga Luke Hobbsát vagy a Központi hírszerzés Bob Stone-ját. A Red Notice című filmben Johnson John Hartley FBI-ügynököt alakítja, egy profi profilozót, aki egy hírhedt műkincstolvaj-páros egyikében találja meg a párját. A párost, az ezúttal rendkívül ravasz Gal Gadot és a tipikusan gyors beszédű Ryan Reynolds alakítja. Ha többet mondanék, túl sok mindent elárulnék a Red Notice fordulataiból, de elég, ha csak annyit jelzünk, hogy egy ékszertojásról és jó néhány halálos mutatványról van szó.
#2

60 Árulás  (2022)

(4)

akció | dráma | thriller

Netflix

Adam Lawrence-t az MI6 képezte ki és készítette fel, és úgy tűnik, a karrierje készen áll. Amikor a múlt utoléri őt Kara, egy orosz kémnő formájában, akivel bonyolult közös... több»

A Daredevil sztárja, Charlie Cox egy MI6-ügynököt játszik, akit tűz alá vesznek ebben a 2022-es brit minisorozatban. Adam Lawrence-ként, a brit titkosszolgálat helyetteseként Cox a titkok és hazugságok világába kerül, amikor főnökét megmérgezik, és őt ültetik a világ egyik legjelentősebb hírszerző ügynökségének vezetői székébe. Hamarosan Lawrence-nek oldalt kell választania az egyre súlyosbodó nemzetközi konfliktusban - még akkor is, amikor múltjának igazsága kezd a visszapillantó tükörben felsejleni. Mindezzel, valamint a kormányzati téglák meghiúsításának nyomásával, a feszült emberrablásokról szóló tárgyalásokkal - és egy osztálynyi általános iskolással, akik tudni akarják, milyen is valójában kémnek lenni - együtt kell megbirkóznia. Az Árulás című öt epizódból álló izgalmas sorozatot, amelyben Oona Chaplin, Olga Kurylenko és Ciarán Hinds is szerepel, Matt Charman, Steven Spielberg saját, Oscar-díjra jelölt társ-forgatókönyvírója, A kémek hídja című fantasztikus kémfilmjének alkotója készítette.
#1

69 Éjjeli ügynök  (2023)

(20)

akció | dráma | politikai | thriller

Netflix

Egy alacsony beosztású FBI-ügynök, Peter Sutherland a Fehér Ház alagsorában dolgozik, és egy olyan telefont kezel, amely soha nem csörög; egészen addig az éjszakáig, amikor... több»

Senki sem akar vakondot a kertjében - vagy a kormányzati szervezetében. Az Éjjeli ügynökben, a The Shield alkotójának új sorozatában Peter Sutherland FBI-ügynök (Gabriel Basso) egy segélyhívásra válaszol, amely egy kettős ügynök irányába tereli. Sutherland hamarosan halálos összeesküvésbe keveredik, és minden képességét be kell vetnie, hogy megvédje Rose Larkint (Luciane Buchanan) egy árulócsoporttól. Az Oscar-jelölt Hong Chau főszereplésével is készült Éjjeli ügynök egy pulzáló, izgalmas utazás az amerikai hatalom sötét szívében.