Netflix: Bődületes számok, erre a 2 sorozatra kattant most rá az egész világ

A Netflix nem hagyta a felhasználóit izgalmas megjelenések nélkül a nyári napokban sem, erről pedig a nézettségi számok is tanúskodnak, amelyet frissen közölt a streamingszolgáltató.

A most bemutatott többek között Taylor Kitsch, Uzo Aduba és Matthew Broderick főszereplésével készült A gyilkos csodaszer az ópiumválság időszakát mutatja be. A hat epizódból álló első évad feltárja, hogyan vált az OxyContin nevű gyógyszer mögött álló cég a Big Pharma az iparág egyik legnagyobb gonosztevőjévé. Broderick a vállalat pénzéhes elnökét, Richard Sacklert alakítja, és alighanem pályafutása egyik legerősebb színészi teljesítményét nyújtja, amelytől egyszerűen lúdbőrös lesz az ember.

Broderick Sacklerének ugyanis van egy különösen hátborzongató pillanata a sorozat egy pontján, amikor elmagyarázza, hogy az emberi viselkedés egésze mindössze két motivációból áll: az emberi tapasztalat egésze vagy a fájdalom elől, vagy az élvezet felé menekül. “Ha pontosan a fájdalom és az élvezet közé helyezzük magunkat, akkor soha többé nem kell aggódnunk a pénz miatt” - mondja ki Sackler.

Nézzük viszont a második helyezettet, amely nem más, mint Az igazság ára második évada. A Netflix az utóbbi időben egyébként is “ráfeküdt” a könyvadaptációkra, Michael Connelly regényei pedig mindent hoznak, amit egy jogi drámától okkal várnánk el, némi túlzással pedig a műfaj egyik legjobbjának is nevezhető, ráadásul épp egy erős cliffhangert is mutatott már a széria, amelynek főszerepeiben többek között  Neve Campbell, Jazz Raycole, Angus Sampson és Becki Newton láthatók.

dráma | krimi | misztikus

Mickey átállt az ingatlanjogra, hogy meg tudjon élni… egészen addig, amíg egyik ügyfelét gyilkossággal nem vádolják.   több»

Az viszont már tényleg csak hab a tortán, hogy az augusztusi hónap második hetében A gyilkos csodaszer 7,2 millió, míg Az igazság ára 5,2 millió órányi nézettséget ért el, lentbenn pedig teljes listát láthatjátok:

1. A gyilkos csodaszer — 7.2 millió

2. Az igazság ára 2. évad — 5.2 millió

3. Gabi babaháza 8. évad — 4.1 millió

4. Fülig beléd zúgtam 2. évad — 4 millió

5. Végzetes csábítás  — 2.8 millió

6. Vaják 3. évad — 2.8 million views

7. Om Nom Stories 1. évad — 2.4 millió

8. Az igazság ára 1. évad — 2.2 millió

9. Édes magnóliák 3. évad — 1.9 millió

10. Fisk  — 1.8 millió