Netflix: Ezt a 12 sorozatot kaszálta el a platform 2023-ban

A Netflix továbbra is rekordgyorsasággal törli a műsorokat.

Miután 2022-ben több tucat eredeti sorozatot - köztük a Harcos apáca sorozattól, a Szuperhőst neveleken át, az Az éjféli klubig mindent - töröltek, a Netflix által 2023-ban törölt sorozatok listája máris közel jár ahhoz, hogy felülmúlja a tavalyi, szerencsétlenül járt címek listáját, mivel a platform ott folytatja, ahol januárban abbahagyta, amikor az 1899-et kevesebb mint 48 órával a kikerülése után törölte.

Az előfizetők sajnálatára a misztikus sci-fi dráma törlése már előre jelezte az idei év eseményeit, és a Netflix az azt követő hónapokban további törléseket is eszközölt. Az április különösen nehéz hónapnak bizonyult a streamingszolgáltató számára a sorozatokkal való szakítás szempontjából, ugyanis a A csillogás birodalmatőól kezdve a Freeridge spinoffjáig több címet is elkaszáltak. A törlési hullám már májusban is folytatódik, a legutóbbi törlés a népszerű természetfeletti nyomozós sorozatot, a Lockwood és tsa..

Görgess tovább, hogy megnézd a Netflix által 2023-ban eddig törölt sorozatainak listáját. A Te kedvenced is áldozatául esett a törlési hullámnak?

#12

72 1899  (2022)

(12)

dráma | horror | történelmi

Netflix

Európai bevándorlók egy csoportja gőzhajón hagyja el Londont, hogy New Yorkban kezdjen új életet. Amikor a nyílt tengeren sodródva egy másik hajóval találkoznak, az útjuk... több»

Bemutatták: november 17, 2022 Törölték: január 2, 2023   Az 1899 című rejtélyes sci-fi dráma jelentette a Netflix első törlését az évben. A Jantjee Friese és Baran bo Odar, a Dark című sikeres német nyelvű eredeti sorozat mögött álló páros által készített sorozat egy csapat európai kivándorlót követett, akik egy gőzhajón utaznak az Egyesült Királyságból New Yorkba, de útjukat rejtélyes események sorozata kíséri. A főszerepekben Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Mathilde Aollivier, Jonas Bloquet, Rosalie Craig és Maciej Musial szerepelt.   Az 1899 2022 novemberében debütált a Netflix eredeti sorozataként, és a lebilincselő történetével, amely rengeteg felhajtást generált az interneten, mivel a nézők megpróbálták megoldani a sorozat számos rejtélyét, azonnal a Top 10-es listára ugrott. A Netflix top 10-es listáján az első héten a 2. helyet érte el, és az első négy nap alatt mintegy 79,27 millió órányi nézettséget szerzett. Bár Odar megerősítette, hogy több évados terv volt az 1899-re, és a streaming-siker ellenére a Netflix mindössze két nappal a 2023-as évad után törölte az 1899-et. A streamingszolgáltató nem indokolta a törlést.
#11

animáció | vígjáték

Netflix

A Deep State alkalmazottainak az összeesküvés-elméletek nem csak teóriák, hanem tények. És a munkájuk, hogy titokban tartsák őket. több»

Bemutatták: október 22., 2021 Törölték: január 7, 2022   A Netflix felnőtt animációs sorozata 2022 folyamán némileg megrázkódott, a Netflix pedig 2023-ban folytatta az átrendeződéseket, amikor az Inside Job egyetlen évad után megszűnt. A vidám animációs sorozat középpontjában a Cognito, Inc. állt, egy árnyékkormányzati szervezet, amely megpróbálta eltitkolni az igazságot az emberek elől egy olyan világban, ahol minden összeesküvés-elméletet igaznak tekintenek.   A sorozat 2019 áprilisában kapott 20 epizódos első évados megrendelést, a Netflix korábbi felnőtt animációs vezetője pedig akkor így nyilatkozott: "Shion a Netflix animációs alkotóinak következő generációját képviseli, és igazán megtisztelő számunkra, hogy együtt dolgozhatunk vele az Inside Jobon. Alig várjuk, hogy a felnőtt animáció rajongói szerte a világon beleszeressenek az ő egyedi vígjáték- és karakterjegyeibe"." A debütáló évadot két részre osztották, a 10 epizódos első rész 2021 októberében kerül a mozikba, majd a fennmaradó epizódok 2022 novemberében. A sorozat sikert aratott, és a Netflix gyorsan megrendelte a második évadot 2022 júniusában. Január 7-én azonban Chase Mitchell író egy azóta törölt tweetsorozatban megerősítette, hogy a sorozatot törölték. Shion Takeuchi alkotó később megerősítette, hogy "a Netflix úgy döntött, hogy törli az Inside Job 2. évadát", vagyis a streamingszolgáltató visszavonta a megújítási döntését. A visszavonás okát nem közölték.
#10

animáció | családi | fantasy | horror | kaland | misztikus | vígjáték

Netflix

Két tinédzser és egy beszélő mopsz összefog, hogy egy kísértetjárta vidámparkban megküzdjenek a démonokkal. Talán még a világot is megmentik a természetfeletti apokalipszistől. több»

Bemutatták: 2022. június 16. Törölték: január 13, 2023   A rajongók remélik, hogy visszatér a Phoenix Parksba a Dead End harmadik évada: Paranormal Park című epizódját, amikor a készítő, Hamish Steele egy január 13-i tweetben megerősítette, hogy a Dead End: Paranormal Parkot törölték. A sorozat eredetileg 2022. június 16-án permeteződött, a 10 epizódból álló második adag pedig október 13-án érkezett. Ez az évad most a sorozat utolsó szezonjaként funkcionál.   Az animációs sorozat, amely Steele DeadEndia című horror-vígjáték grafikus regényein és a Dead End című webes rövidfilmjén alapul, Barney, Norma és a varázslatosan beszélő kutya, Pugsley kalandjait követi, akik a helyi vidámpark, a Phoenix Parks új alkalmazottai. A trió zombis kabalafigurákkal, démoni játékműsor-vezetőkkel, álomszopó boszorkányokkal és még sok mással is szembekerül.   Steele szerint a 3. évad munkálatai már javában folytak, amikor a törlés híre megérkezett, Steele elárulta: "a 3. évadhoz csináltunk egy írói szobát. Készen állnak a forgatókönyvek, a tervek és a vázlatok. Mindig is az volt a terv, hogy ezeknek a karaktereknek megadjuk a megfelelő befejezést, amit megérdemelnek. De sajnos az illetékesek nem akarnak többet". A törlés oka nem világos.  
#9

62 Újra szingli  (2022)

(5)

vígjáték

Netflix

Michael, azt hiszi, hogy az élete tökéletes, amíg a férje 17 év után el nem hagyja. Michaelnek két nehézséggel is szembe kell néznie: elveszíti lelki társát, és a 40-es évei... több»

Bemutatták: 2022. július 19. Törölték: január 13, 2023   Január 13-a áruló napnak bizonyult a Netflix streaming könyvtárának. Ugyanazon a napon, amikor Steele bejelentette a Dead Endet: Paranormal Park nem tér vissza a harmadik évaddal, jött a hír, hogy a Neil Patrick Harris főszereplésével készült Uncoupled című sorozatot is törölték egyetlen évad után.   Az Emily in Paris alkotója, Darren Star és a Modern Family veteránja, Jeffrey Richman által készített sorozat főszereplője Harris volt Michael, egy New York-i ingatlanügynök, akinek látszólag tökéletes élete van, amíg 17 éve tartó barátja hirtelen el nem költözik, ami arra kényszeríti Michaelt, hogy két különböző rémálommal nézzen szembe: "elveszíti azt, akit a lelki társának hitt, és hirtelen egy egyedülálló meleg férfiként találja magát a negyvenes évei közepén New Yorkban". Tisha Campbell, Brooks Ashmanskas, Emerson Brooks és Marcia Gay Harden. André De Shields, Byron Jennings, Colin Hanlon, Dan Amboyer, Gilles Marini, Jai Rodriguez, Nic Rouleau, Peter Porte és Stephanie Faracy szintén szerepeltek.   Bár a sorozatnak sikerült pozitív kritikákat kapnia, a 10 epizódból álló debütáló évad 73%-os kritikai tetszést ért el a Rotten Tomatoes-on és 75%-os nézettséget, a Netflixen nem volt túl nagy hatása. Az Uncoupled mindössze egy hétig szerepelt a streaming top 10-es listán, a 6. helyen debütált, majd eltűnt a listáról.
#8

47 A tanszékvezető  (2021)

(3)

dráma | vígjáték

Netflix

Betekintést nyerhetünk egy tekintélyes angol egyetem tanszékvezetőjének életébe és mindennapjaiba. Ji-Yoon nehéz helyzetben találja magát, mint az első női tanszékvezető,... több»

Bemutatták: augusztus 20, 2022 Törölték: 2023. január   A David Benioff és D.B. Weiss által kötött átfogó szerződés első nagy címeként, Amanda Peet és Annie Julia Wyman által készített The Chair a Killing Eve-ből ismert Sandra Oh főszereplésével készült, mint Dr. Ji-Yoon Kim, az első színesbőrű nő, aki a tekintélyes Pembroke Egyetem tanszékvezetője lett. Az angol tanszék első női vezetőjeként és az egyetem kevés színes bőrű munkatársának egyikeként Ji-Yoon egyedülálló kihívásokkal szembesül, amikor megpróbál megfelelni a sikertelen angol tanszék szédítő követelményeinek és magas elvárásainak. A vígjátékban Oh mellett Jay Duplass, Holland Taylor, Bob Balaban, Nana Mensah, David Morse és Everly Carganilla játszik.   A sorozat a Rotten Tomatoes-on 86%-os kritikai és 79%-os közönségpontszámot ért el, de a 2021. augusztus 20-i megjelenése után csak egy hétig volt a Netflix globális Top 10-es listáján. A közönség 14,02 millió órát nézett meg a megjelenés első teljes hetében. A következő hétre eltűnt. A Chair 19 napon belül az egyes országok Top 10-es listáiról is eltűnt.   Bár a Netflix hivatalosan nem jelentette be A szék törlését, Amanda Peet, aki Annie Julia Wymannal közösen alkotta a sorozatot, a hónap elején a Television Critics Association téli sajtókörútján megerősítette, hogy a streaming-óriás úgy döntött, nem folytatja a második évaddal. Peet a Pittsburgh Tribune-Review szerint a riportereknek azt mondta: "nem vettek fel minket". Már 2022 augusztusában jelentették, hogy a 2. évad megújítása nem valószínű.
#7

63 Mo világa  (2022)

(3)

vígjáték

Netflix

Mo Najjar, aki két kultúra, három nyelv és "egy tonna baromság" határán mozog. A fiktív Mo egy palesztin menekült, aki egy lépésre van a menedékjogtól az amerikai... több»

Bemutatták: 2022. augusztus 24. Megújítás/megszüntetés: A sorozat megújítása/megszüntetése: január 12, 2023   Mo egy kicsit vidámabban csatlakozik a listához. Míg a listán szereplő címek többségét meglepő lépésekkel törölték, addig a Mo-t megújították egy második és egyben utolsó évadra. A Mo Amer és Ramy Youssef által készített sorozat lazán alapul Amer saját életén, aki palesztin menekültként a texasi Houstonban él, és a címszereplő karaktert követi, aki menedékjogot és állampolgárságot keres az Egyesült Államokban. A sorozatban Amer mellett Farah Bsieso, Omar Elba, Teresa Ruiz és Tobe Nwigwe játszik.   Az augusztusban debütáló Mo hatalmas sikert aratott. A dramedy elnyerte a 40 perc alatti áttörést hozó Gotham-díjat, valamint az AFI-díjat a 2022-es év egyik legjobb műsoráért. A The Hollywood Reporter szerint "a két évad utáni befejezés szándékos: A második rész lezárja a palesztin menekült Mo Najjar (társalkotó és főszereplő Mo Amer) útját, hogy menedékjogot kapjon Houstonban.
#6

62 Vágyak/Valóság  (2021)

(11) (1)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy kisvárosi anyuka fantáziadús utazásra indul az emlékei között, miközben házasélete éles ellentétet mutat vad gyermekkorával. több»

Bemutatták: 2021. június 25. Törölték: április 7, 2023   Alig egy hónappal a második évad premierje után törölték a Szex/élet című drámasorozatot. A Stacy Rukeyser által létrehozott és BB Easton 44 fejezet 4 férfiról című regénye által inspirált sorozat az elnyomott, kétgyermekes anyukát, Billie-t követte, amint egy szerelmi háromszögben navigál férjével, Cooper Connellyvel és első nagy szerelmével, Brad Simonnal. A sorozat főszereplői Sarah Shahi, Mike Vogel és Adam Demos voltak. Miután a 2. évad 2023. március 2-án lement, a Deadline április 7-én megerősítette, hogy a Szex/Life-ot törölték, egy szóvivője azt mondta a csatornának, hogy a második évad "természetes lezárást hozott a sorozatnak, lezárva a kulcsfontosságú karakterek történetét, akiknek kapcsolatai boldog véget érnek".   A törlésről szóló hír nem sokkal azután érkezett, hogy a sztár Sarah Shahi a Not Skinny But Not Fat podcastben való megjelenése során elmondta: "Nem fogom letenni, de határozottan nem kaptam olyan támogatást a sorozatban részt vevő emberektől, mint az első évadban". A színésznő szerint a sorozat "sokkal másabbá vált számomra", hozzátéve, hogy "küzdött az évad anyagával", amelyet "giccsesnek" nevezett.  
#5

72 Freeridge  (2023)

(1)

vígjáték

Netflix

Egy baráti társaság elszabadított egy halálos átkot - bár nem biztosak benne -,  és ezzel egy új kaland veszi kezdetét. több»

Bemutatták: február 2, 2023 Törölték: április 12, 2023   Miután 2021 szeptemberében rendelték meg az On My Block című sikeres ifjúsági dráma spinoffjaként, a Freeridge élettartama a Netflixen rendkívül rövid életű volt. A sorozat február 2-án debütált, és még a Top 10 TV Shows listán is eltöltött egy kis időt, mielőtt a Netflix végül úgy döntött, hogy egyetlen évad után, április 12-én törli. A törlés okát nem közölték.   A Freeridge egy coming-of-age komédia volt, amely "testvérrivalizáló Gloriát és Inest, valamint barátaikat, Demit és Cameront követte, akik egy átkot szabadítottak el, amely sötét szerencsétlenséget hoz az életükbe". A főszerepekben Keyla Monterroso Mejia volt Gloria, Bryana Salaz Ines, Tenzing Norgay Trainor Cam, Ciara Riley Wilson Demi és Peggy Blow, aki az On My Block Marisolját játszotta, Mariluna szerepében. Michael Solomon, Zaire Adams, J.R. Villarreal és Jean Paul San Pedro szintén szerepeltek, Paula Garcés, Eric Gutierrez, Eme Ikwuakor és Raushanah Simmons pedig az On My Blockból Geny, Ruben, Dwayne és Mrs. Turner szerepét alakították újra.
#4

Netflix

Nyomon követhetjük Los Angeles gazdag ázsia származású fiataljait, fényűző bulijaikat és személyes drámáikat. több»

Bemutatták: január 15., 2021 Törölték: április 19, 2023   A Crazy Rich Asians "valós életbeli" változataként beharangozott Bling Empire 2021 elején debütált, miközben a Netflix tovább bővítette valóságshow-kínálatát. A sorozat gazdag ázsiai amerikaiak egy csoportját követte Beverly Hillsben, akik partikon vettek részt és drága vásárlási kirándulásokon vettek részt, miközben több milliárd dolláros vállalkozásokat is vezettek. A sorozat főszereplői Christine Chiu, Kane Lim, Kelly Mi Li, Kevin Kreider, Gabriel Chu, Anna Shay, Cherie Chan, Jessey Lee, Kim Lee, Andrew Gray, Jamie Xie és Guy Tang voltak.   Miután az 1. évad 2021 januárjában debütált, a 2. évad 2022 májusában került a képernyőre. A 3. évad, amely 10 epizódból állt, nem pedig nyolcból, mint az első két évad, 2022 októberében érkezett. Alig néhány hónappal később, április 19-én megerősítették, hogy a Netflix törölte a sorozatot, és nem folytatja a negyedik évaddal. A törlés oka egyelőre nem világos.   A sorozatot a Jeff Jenkins Productions a 3BMG-vel közösen készítette. Jeff Jenkins, aki a Keeping Up with the Kardashians executive producere volt, Ross Weintraub és Reinout Oerlemans mellett executive producer volt. Brandon Panaligan volt a showrunner.
#3

animáció | romantikus | vígjáték

Netflix

A Hormonokkal túlfűtve című sorozat világában játszódó munkahelyi komédia. több»

Bemutatták: 2022. március 18. Törölték: április 24, 2023   Ugyanazon a napon, amikor a Netflix megszüntette a Big Mouth-t, megszüntette annak spinoffját, a Human Resources-t is. A 2022-ben debütáló Human Resources a hormonszörnyek világára koncentrált, akiket azért küldenek, hogy a kamaszokat a pubertás viharos tengerén keresztül eddzenek. A szinkronszereplők között volt Kroll, Rudolph, Aidy Bryant, Randall Park, Keke Palmer, Brandon Kyle Goodman és David Thewlis. Az Emberi erőforrások két évadon keresztül került adásba.   A Deadline szerint a Big Mouth és a Human Resources eddig több mint 1 milliárd órányi megtekintést gyűjtött össze a Netflixen. A két sorozatot emellett több mint 50 millió háztartásban nézték meg, és 29 országban a Netflix Top 10-es listájára kerültek.
#2

animáció | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy mulatságos animáció Nick Kroll-tól és Andrew Goldberg-től, amelyben a tinédzserkor kalandjait elevenítik fel. több»

Bemutatták: 2017. szeptember 29. Törölték: április 24, 2023   A Big Mouth 7. évadának még idén esedékes premierje előtt a Netflix hétfőn, április 24-én megerősítette, hogy a népszerű, Emmy-díjas felnőtt animációs vígjáték véget ér. A streamingszolgáltató egy nyolcadik és egyben utolsó évadra vette fel a sorozatot, Nick Kroll, a sorozat sztárja és executive producere pedig közleményben osztotta meg: "Ha azt mondtad volna a kamasz Nick Krollnak és Andrew Goldbergnek, hogy a középiskola nyolc évig tart, azt mondták volna, hogy 'Igen, ez nagyjából így hangzik. Úgy tűnik, ennek sosem lesz vége".   A Kroll és Andrew Goldberg által létrehozott Big Mouth című sorozatot lazán a gyerekkoruk ihlette. A sorozat a barátokat és a szörnyek formájában megnyilvánuló hormonjaikat követi, ahogy a serdülőkor és a felnőtté válás útján navigálnak. Billy Wee, a Netflix felnőtt animációs részlegének igazgatója úgy méltatta a sorozatot, mint "az animációs vígjátékok kiemelkedő teljesítményét, amely hosszú élettartamával a Netflix történelmébe fog bekerülni", és a Big Mouth a Netflix leghosszabb ideig futó eredeti sorozataként fog véget érni a gyerek- és családi programokon kívül.   A Big Mouth szinkronhangjai között volt Nick Kroll, Andrew-t John Mulaney és Jessi Klein, Jessie hangja. A többi szereplő között Maya Rudolph Connie-t, a hormonszörnyeteg Connie-t, Jason Mantzoukas a tinédzser Jay-t, Jordan Peele Duke Ellington szellemét, Fred Armisen Nick apját, Elliot Birch-et, és Ayo Edebiri a stréber Missy-t alakította.
#1

77 Lockwood és tsa.  (2023)

(8)

akció | dráma | kaland

Netflix

Adott egy aprócska szellemvadász-ügynökség, amelyet két tinédzser fiú és egy újonnan érkezett, látnoki képességekkel megáldott lány vezet. A renegát triónak az a sorsa,... több»

Bemutatták: 2023. január 27. Törölték: 2023. május 12.   Jonathan Stroud azonos című ifjúsági regényei alapján, Joe Cornish Complete Fiction bannere alatt fejlesztett Lockwood & Co. januárban debütált a Netflixen. A sorozat középpontjában a tinédzser szellemvadász Anthony Lockwood, George és Lucy állt, akik a Lockwood & Co. A trió együtt egy félelmetes rejtélyt fejt meg, amely megváltoztatja a történelem menetét. A főszerepekben Ruby Stokes, Cameron Chapman és Ali Hadzsi-Heshmati szerepelt.   Alig néhány hónappal a premier után minden remény, hogy a Lockwood & Co. megkapja a második évad megújítását, szertefoszlott, amikor a sorozatot egyetlen évad után leállították. A januárban bemutatott sorozat ígéretesnek tűnt, hiszen a Lockwood & Co. első és most egyetlen évada 92%-os kritikai és 94%-os nézettséget ért el a Rotten Tomatoes-on. A sorozat emellett három hét alatt 79,91 millió órán keresztül a globális 10-es toplistán szerepelt. Úgy tűnik azonban, hogy a korai siker nem volt elég ahhoz, hogy a 2. évadot megújítsák. A Variety szerint, bár a Netflix "nagyon elégedett volt a sorozattal, és különösen a munkával, ami beletartozott, a nézettségi számok nem érték el azt a küszöböt, ami a második évad zöld utat adna".