Netflix heti top10: Egy új sorozat végigverte a mezőnyt, 75 millió óránál is többen nézték (augusztus 21-27, 2023)A kép forrása: Angelo Pantazis on Unsplash

Itt a szerda, itt az ideje, hogy újra vessünk egy kósza pillantást a Netflix nézettségi toplistáira. A legnagyobb streaming szolgáltató minden héten közzéteszi, hogy előfizetői az adott héten mely filmeket és sorozatokat nézték a legtöbbet, ezt még külön is bontják angol és nem angol nyelv szerint. Mi ennyire nem veszünk el a részletekben, inkább az egyszerűség kedvéért készítünk nektek egy összesített tízes toplistát.

Ezen a héten az abszolút favorit egy vadonatúj sorozat, amely köröket vert mindenki másra, köztük a múlt hét győztesére is. A Ki az az Erin Carter? egy brit sorozat egy Spanyolországban élő tanárnőről, akiről kiderül, hogy sokkal izgalmasabb múltja van mint a tanárnőknek általában szokott. Mögötte a második helyre A lány a maszk mögött fért oda, önbizalomhiányos lányról szóló sorozat, aki éjszaka maszkot húzva internetes sztárrá válik. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig a Ragnarök - 3. évad fért oda, amelyben tovább folytatódik az északi istenek, Thor és Loki konfliktusa, amit persze megint az emberek szívnak meg.

A negyedik helyre szorult vissza a titkosügynökös akciófilm, a Rachel Stone - Mindent vagy semmit, amely múlt héten még a listát vezette. Mögé pedig az A gyilkos csodaszer fért oda az ötödik helyre, amely legutóbb még a második legnézettebb műsor volt. A hatodik helyen a Baki - 2. évad végzett, egy animációs sorozat, amelyben a küzdősportoké a főszerep.

A hetedik helyen szintén egy animációs film, A majomkirály végzett, amelyre a hazai nézők is eléggé rákaptak és jó véleménnyel is vannak róla. A történet meglepő módon a majomkirályról szól, akitől a sárkánykirály ellopja a botját, hát útnak indul, hogy visszaszerezze.

A nyolcadik egy közepesen borzasztó realityshow, Az ultimátum: Házasság vagy szakítás - 2. évad lett. Ebben jegyespárok küzdenek meg többnyire inkább saját magukkal, hiszen a show végére el kell dönteniük: házasodnak vagy szakítanak. A kilencedik helyre Adam Sandler legújabb agymenése, a Ne merészelj eljönni a bát micvámra ért oda, ahol egyébként nem is ő, hanem a kislánya a főszereplő.

Az e heti tízes toplista végére, a tízedik helyre a JJodie, a kiválasztott ért oda. A sorozat főhőse Jodie, aki tizenkét évesen rájön, hogy Jézuséhoz hasonló képességei vannak. Oké, de mire fogja őket használni?!

#10

73 Jodie, a kiválasztott  (2023)

(3) (2)

akció | dráma | kaland

Netflix

A tizenkét éves Jodie felfedezi, hogy Jézushoz hasonló képességekkel rendelkezik. Vajon válaszol-e a hívására, és beteljesíti-e a végzetét? több»

17 200 000 órányi nézettség, 2 hét a listán
#9

vígjáték

Netflix

A film középpontjában az életre szóló legjobb barátnők, Stacy (Sunny Sandler) és Lydia (Samantha Lorraine) állnak, akik mindig is epikus bát micvákról álmodtak. De amikor a... több»

21 300 000 órányi nézettség, 1 hét a listán
#8

valóságshow

Netflix

A sorozat öt új párral tér vissza a házasság küszöbén. Minden pár egyik partnere ultimátumot ad ki. Alig több mint nyolc hét alatt kell dönteniük, hogy összeházasodnak vagy... több»

21 600 000 órányi nézettség, 1 hét a listán
#7

70 A majomkirály  (2023)

(1) (2)

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

Miután a Sárkánykirály ellopja a botját, a Majomkirály küldetésre indul, hogy visszaszerezze azt. De legnagyobb ellenségének saját büszkesége bizonyul. több»

23 200 000 órányi nézettség, 2 hét a listán
27 700 000 órányi nézettség, 5 hét a listán
#5

dráma | krimi

Netflix

A minisorozat az ópiumválság kialakulását és történetét meséli el. több»

27 800 000 órányi nézettség, 3 hét a listán
#4

akció | krimi | thriller

Netflix

Izgalmas kémthriller, amiben a tétek magasak, az akció pedig nyers és gyors. A főszerepben Gal Gadot látható. több»

28 500 000 órányi nézettség, 3 hét a listán
#3

akció | dráma | fantasy

Netflix

A Ragnarök a harmadik évadban Thor (Magne) és Loki (Laurits) reinkarnációinak konfliktusa felé tart. A második évad azzal ért véget, hogy Laurtis megkaparintotta a saját férgét,... több»

28 800 000 órányi nézettség, 1 hét a listán
#2

dráma | thriller | vígjáték

Netflix

Egy irodai dolgozó, aki bizonytalan a külseje miatt, éjszakánként álarcos internetes személyiséggé válik, mígnem szerencsétlen események láncolata borítja fel az életét. több»

50 800 000 órányi nézettség, 2 hét a listán
#1

akció | kaland | krimi

Netflix

Erin Collantes, a Spanyolországban élő brit tanárnő egy szupermarket kirablásába keveredik. Amikor az egyik rabló azt állítja, hogy felismerte őt, az élete kezd a feje tetejére... több»

75 400 000 órányi nézettség, 1 hét a listán