Netflix: Hoppá, Chris Hemsworth épp most írt történelmet

A Netflix történelmében soha nem volt még két angol nyelvű film ugyanabból a franchise-ból vagy filmsorozatból a TOP10-ben. Ez most megváltozott!

És, hogy mi a titok? A sikert valószínűleg a TOP10-es rangsor összeállításában bekövetkezett változások tették lehetővé.

A Tyler Rake: A kimenekítés és a Tyler Rake: A kimenekítés 2 című filmekkel most először került be az eredeti film és annak folytatása a Netflix top 10-es listájára. 135,7 millió és 129,3 millió megtekintéssel a két akcióthriller a lista 9. és 10. helyén áll.

Chris Hemsworth egyébként még egy harmadik rész erejéig visszatér a Netflixre!

A Tyler Rake: A kimenekítés 3-at egy nappal (!) a második rész debütálása után jelentették be. Ha sikerül ismét túlszárnyalni egymást az akcióőrületben, akkor egy harmadik Extraction film is bekerülhet a Netflix TOP10-be. 

Erre korábban még nem volt példa olyan sikeres romkom- vagy középiskolás sorozatokkal, mint a A csókfülke, a A fiúknak, akiket valaha szerettem ,de még a Stranger Things sztárjával, Millie Bobby Brownnal készült két Enola Holmes film sem.

A Netflix 2023 júniusában nemcsak a nézettséget vezette be mérőszámként, hanem azt is, hogy nem igazán azt hozzák nyilvánosságra, hogy pontosan hányan néztek meg egy filmet teljes egészében, hanem egyszerűen a nézett órák és a játékidő hányadosa alapján számolják ki adott film vagy sorozat nézettségét.

Ráadásul egy film (vagy sorozat) sikerességét mostantól 91 napig veszik figyelembe, a korábbi 28 nap helyett.

Különösen az utóbbi lehetett döntő, hiszen a Tyler Rake: A kimenekítés 2. már 2023. június 16-a óta fut a Netflixen, de csak most került be a TOP10-es listára. Tehát 28 nap nem is lett volna elég, helyette kellett ez a 65 nap (június 16-tól 2023. augusztus 20-ig, a lista jelenlegi állásáig). Ez lehetett akár az egyik oka a 91 napra való változtatásnak is.

Ami viszont a sorozatokat illeti, számos példa van arra, hogy több évad is képviselteti magát a TOP10-ben. A A Bridgerton család (az 1. és 2. évaddal, valamint a Sarolta királyné - Egy Bridgerton-történet című előzménysorozattal) és a Stranger Things (a 3. és 4. évaddal) uralja az angol nyelvű listát, míg például A nagy pénzrablás (három évad a TOP10-ben) stabiln tartja magát a TOP10-ben a nem angol nyelvű sorozatok között.