Netflix: Két Marvel-sztárral és egy horror ikonnal jöhet Guillermo del Toro Frankensteinje

Guillermo del Toro gyermekkora óta arról álmodott, hogy a klasszikus Frankensteint saját víziójaként valósítja meg, ahogyan azt többször is elmondta.

Néhány alkalommal nagyon közel állt hozzá. A 2000-es évek végén úgy tűnt, hogy a horrorfilmekben a karaktert népszerűvé tevő Universal stúdió egyik projektje a megvalósítás küszöbén áll. Később volt még egy próbálkozás, de ezek rendre meghiúsultak.

De amikor del Toro partnerséget kötött a Netflix streaming-szolgáltatóval, épp az Oscar-nyertes Pinokkió után, a Frankenstein is újra napirendre kerülhetett. A Netflix már megvette a megfelelő jogokat, és lehetővé akarja tenni del Toro számára, hogy elkészítse az élőszereplős filmet. A faun labirintusa alkotója fogja rendezni és ő írja a forgatókönyvet is.

Bár még dolgozik a forgatókönyvön, a rendező már találkozik a lehetséges szereplőkkel. Egy ideje már tudni lehet, hogy a Holdlovag és a Star Wars sztárja, Oscar Isaac is beszáll a filmbe. A Deadline szerint ugyanez a helyzet Andrew Garfielddel és Mia Goth-tal is, aki a horror új ikonjának számít olyan filmekkel, mint például az X.

Egyik sztárnak sem ajálottak még nem szerződést, így még nem vehetjük készpénznek, hogy a film velük készül el, de állítólag már találkoztak del Toróval, és elmondták neki, hogy hajlandóak részt venni a projektben. Az egyetlen dolog, ami ezt megakadályozhatja, az időpontütközés a forgatásaik közt, ami persze lehetséges, ezért van még kérdőjel a nevek mögött.

Del Toro korábban elárulta, hogy nem érdekli, hogy egyszerűen csak újraforgassa Mary Shelley ikonikus klasszikusát, a Frankensteint. Azt mondta,nem csak egyszerűen más szemszögből akarja elmesélni a híres szörnyeteg megteremtésének történetét, hanem inkább egy kalandos történetre gondolt, amelyben a legendás lény szerepel.

Nem tudni, hogy del Toro a történetet történelmi háttérrel vagy a modern korban helyezi-e majd el. A sztárok szerepeiről leginkább csak találgatni lehet. A Deadline arról számol be, hogy Gothot Frankenstein doktor szerelmének szánják. Gyanítjuk, hogy Isaac, akit szintén del Toro keresett meg először, fogja alakítani magát a Doktort. Garfield pedig az asszisztense lehetne. A Fritz vagy Igor néven ismert karakter nem szerepel Shelley klasszikusában, de azóta számos Frankenstein-történet szerves részévé vált. Persze az is elképzelhető, hogy a két Marvel-sztár teljesen új, del Toro által megalkotott szerepeket alakít majd.

Doug Jones - del Toro állandó színésze - egyébként már az első próbálkozásokban, több mint egy évtizeddel ezelőtt is szerepelt a szörny szerepében, és nagyon jól tudja megtestesíteni a fantasztikus lényeket - különösen del Toro filmjeiben, ahol Abe Sapienként láthattuk a Hellboy-adaptációkban, Pánként A faun labirintusában vagy a Kétéltű emberként A víz érintéseben. Hogy a Netflix-változatban is szerepet kap-e, egyelőre nem tudni.